ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ της «Πολιτείας» στις «πιάτσες» τοξικομανών – Τα «αγκάθια» για τη διαδρομή της κεταμίνης…

ketamine 1 960x600 1
Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που συμφωνούν πλέον ότι η διαδρομή της κεταμίνης η οποία είναι η μοιραία ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο που θα «δέσει» τη δικογραφία που αφορά στη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αν δεν εντοπιστούν ο τρόπος και τα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν για την προμήθεια της ουσίας από την μητέρα, δημιουργείται δικονομικό κενό, το οποίο θα προκαλέσει δικαστικές περιπέτειες για την υπόθεση, όπως άλλωστε έχουν συνομολογήσει αρκετοί νομικοί.

Δύο είναι οι «δρόμοι» τους οποίους αναζητούν οι διωκτικές και ανακριτικές Αρχές:

  • Ο πρώτος όπως είναι γνωστό αφορά στις ενδεχόμενες αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω του διαδικτύου, στην περίπτωση που προμηθεύτηκε την ουσία από τις ηλεκτρονικές συσκευές που διέθετε.
  • Ο δεύτερος σχετίζεται με το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη να αγόρασε την ουσία μέσω προσώπου που κινείται στις «πιάτσες» των τοξικομανών και να την προμηθεύτηκε «χέρι με χέρι»

Για την δεύτερη περίπτωση έχει ήδη γραφεί πως δεν αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να ήταν γνωστό στην 33χρονη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το παραμικρό σε σχέση με την εμπλοκή του.

Όμως ένα από τα μείζονα ερωτήματα αφορά στο εάν και σε ποια σημεία είναι δυνατή η προμήθεια της κεταμίνης.

Η «Πολιτεία» απευθύνθηκε κατά πρώτον σε έμπειρο αστυνομικό της Πάτρας, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και λεπτομέρειες για τις ουσίες που διακινούνται στις «πιάτσες» των τοξικομανών της περιοχής.

«Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έχει διαπιστωθεί η διακίνηση αυτής της ουσίας στην Πάτρα. Ποτέ επίσης δεν έχει συλληφθεί κάποιος τοξικομανής έχοντας στην κατοχή του κεταμίνη. Υπάρχουν περιπτώσεις συλλήψεων ή διακίνησης άλλων ουσιών ή χαπιών, και φυσικά οι κλασσικές περιπτώσεις διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς. Όμως στο επίπεδο άλλων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των παραισθησιογόνων, δεν έχει ποτέ εντοπιστεί» τονίζει, προσθέτοντας ωστόσο τα εξής:

«Υπήρχε μία πληροφορία το 2012 πως σε κάποιο κατάστημα διασκέδασης υπήρξε διακίνηση του λεγόμενου special K που είναι η ονομασία της κεταμίνης στην αργκό.

Όμως τελικά δεν είχε διαπιστωθεί σε έρευνες που έγιναν και δεν είχε καν σχηματιστεί δικογραφία».

«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΣΕ ΣΤΕΚΙΑ

Η «Πολιτεία» στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση επισκέφθηκε περιοχές που συχνάζουν τοξικομανείς και όπου υπάρχουν πληροφορίες για διακίνηση ουσιών.

Μιλώντας με κάποιους από τους ανθρώπους που γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» εισέπραξε άγνοια για ενδεχόμενο διακίνησης της συγκεκριμένης ουσίας.

Τονίζοντας πως μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να βρεθούν άλλες ουσίες (χάπια κ.λπ.) επισήμαναν πως το special K είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί και δεν κυκλοφορεί σε κανένα σημείο της πόλης.

Στο ερώτημα της «Πολιτείας» αν υπάρχει τρόπος να προμηθευτεί κάποιος την ουσία από την Αθήνα, είπαν πως τους είναι αδιάφορο αφού δεν υπάρχει στις τοπικές πιάτσες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε γιατί ρωτάς, ψάξε αλλού. Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα για το συγκεκριμένο πράγμα. Τώρα αν κάποιος κατάφερε να εξασφαλίσει την ουσία με διαφορετικό τρόπο τον οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε, δεν ξέρω. Ας το βρουν αυτοί που ασχολούνται» κατέληξε μεσόκοπος που γνωρίζει καλά τις τοπικές «πιάτσες».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο γρίφος για το πώς και το εάν έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης μητέρας είναι πολύ δύσκολο να λυθεί. Και όπως προαναφέρθηκε αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αυτή τη στιγμή αναζητούν οι Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

You may also like

Comments are closed.