Ρεύμα: Σημαντική υποχώρηση στα τιμολόγια τον Νοέμβριο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Facebook
Twitter
1000_30dad825-ba61-4979-b96b-b56bc3eec450

Σημαντική υποχώρηση αναμένεται να έχουν τα τιμολόγια ρεύματος το Νοέμβριο, με την κιλοβατώρα να διαμορφώνεται στα 13 ευρώ από 15,5 που είναι σήμερα.

Όπως λένε στελέχη των εταιρειών ενέργειας, οι καταναλωτές θα πλήρωναν ακόμη λιγότερο, αν δεν υπήρχαν οι ρευματοκλοπές.

Φθηνότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος τον Νοέμβριο δίνοντας ανάσα στους καταναλωτές που «τσουρουφλίζονται» από την ακρίβεια.

Μέχρι στιγμής οι τιμές χονδρικής έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 30% γεγονός που… ανοίγει τον δρόμο και για αντίστοιχες μειώσεις στα τιμολόγια λιανικής.

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Σεπτέμβριος €112,5/ MWh
Οκτώβριος €85,5/ MWh
-30%

Ρεύμα - Ρευματοκλοπή

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ανέφερε: «Αυτή η μείωση μάλλον θα αποτυπωθεί και στα τιμολόγια λιανικής. Εκεί που είχαμε μια μέση τιμή στο πράσινο τιμολόγιο στα 15,5 λεπτά τώρα θα δούμε ίσως τιμές κάτω από 13 λεπτά».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Οκτώβριος: 15,5 λεπτά/ ΚWh
Νοέμβριος: Κάτω από 13 λεπτά/ KWh (εκτίμηση)

Ρεύμα - Ρευματοκλοπή

Ένα νοικοκυριό δηλαδή που καταναλώνει περίπου 500 KWh/ το μήνα θα πληρώσει για το ρεύμα τον Νοέμβριο γύρω στα 67,5 ευρώ από 77,5 ευρώ τον Οκτώβριο, εξοικονομώντας έτσι 10 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Για κατανάλωση έως 500 KWh/μήνα
Οκτώβριος €77,5
Νοέμβριος €67,5
-€10

Ρεύμα - Ρευματοκλοπή

Την ίδια ώρα σε μάστιγα εξελίσσονται οι ρευματοκλοπές.

Τα φέσια άλλωστε από τις κλοπές τα πληρώνουν… οι συνεπείς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος με το κόστος να υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Η ρευματοκλοπή άλλωστε… μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη.

Ο μηχανολόγος μηχανικός Βαγγέλης Πάνος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι ρευματοκλοπές συνήθως γίνονται από ηλεκτρολόγους που πολλές φορές δεν είναι πιστοποιημένοι, ακόμα και από ιδιώτες που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους. Διότι η μη ορθή χρήση και εγκατάσταση των καλωδίων μπορεί να προκαλέσει από απλό τραυματισμό μέχρι κάποιον σπινθήρα που μπορεί να δημιουργήσει φωτιά και να επεκταθεί ακόμα και σε ολόκληρο τον χώρο της εγκατάστασης και να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή του ανθρώπου που κάνει αυτή την εργασία”.

Για αυτό και η λύση που προκρίνεται… είναι τα αυστηρά πέναλτι στους παραβάτες. Όσοι κλέβουν δηλαδή ρεύμα… θα το πληρώνουν στο εξής ακριβά αφού θα τους χρεώνεται η διπλή τιμή από την τρέχουσα! Τη λυπητερή θα την πληρώσουν μάλιστα αναδρομικά, από τότε δηλαδή που διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησαν τη ρευματοκλοπή.

ΚΑΡΤΑ 5
«ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ
Πέναλτι στο 100% της τρέχουσας τιμής του ρεύματος
Αναδρομικά

Ρεύμα - Ρευματοκλοπή

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, θα υπάρχει μικρότερη προσαύξηση στο 50%.

Οι παραβάτες θα επιβαρύνονται τέλος και με διαχειριστικά κόστη, για τυχόν ζημιές που έχουν προκαλέσει στο ρολόι.

ΚΑΡΤΑ 7
«ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ
Διαχειριστικά κόστη
€294- €365

Ρεύμα - Ρευματοκλοπή

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top