ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ριγανόκαμπος: Οι “πάνε και έρχονται” και το καθεστώς ατιμωρησίας που δεν τελειώνει!

Facebook
Twitter
3857025

Έχει αυξηθεί ξανά ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στον καταυλισμό των Ρομά, με τους κατοίκους των γύρω περιοχών να βλέπουν συνεχώς νέα πρόσωπα να μπαινοβγαίνουν εκεί, χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει από πού κρατάει η «σκούφια» τους και την ταυτότητα τους.

Ο καταυλισμός άλλωστε είναι εδώ και αρκετό καιρό κάτι σαν άβατο για την Αστυνομία, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν να μπουν εκεί και έτσι με βάση τις εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής, στον Ριγανόκαμπο έχει την δυνατότητα να φωλιάζει και να βρίσκει καταφύγιο κάθε μορφής παραβατικός.

Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση και ξενίζει αρκετούς ανθρώπους της περιοχής είναι ο αριθμός των ανηλίκων. Στην πρόσφατη καταγραφή που έγινε από τις αρχές στο πλαίσιο του προγράμματος Υγεία για όλους και στον εμβολιασμό που πραγματοποιήθηκε για τα ανήλικα, ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τα 34.

Αριθμός υπερβολικά μικρός αφού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τις εκτιμήσεις του ανθρώπων του Κοινωνικού Οργανισμού, στον καταυλισμό διαμένουν τουλάχιστον 80 παιδιά ηλικίας από 3 έως και 15 με 16 ετών.

Στον εμβολιασμό εμφανίστηκαν μόλις 34 παιδιά, δεν υπήρχαν άλλα, γεγονός που επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι οι μόνιμοι και σταθεροί κάτοικοι είναι ελάχιστοι, όμως αυτοί που πάνε, φεύγουν και έρχονται πολλοί και για αυτό ο καταυλισμός κατά καιρούς μοιάζει να μεγαλώνει.

Το σενάριο αυτό, αν συμβαίνει, εξηγεί και τον βαθμό της παραβατικότητας που είναι σταθερά υψηλός, όμως κατά περιόδους αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Βλέπετε αυτοί που πάνε και έρχονται δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τις πράξεις τους, ξέροντας ότι δεν θα τιμωρηθούν αφού δύσκολα θα συλληφθούν.

Και ακόμα όταν έρχονται τα δύσκολα, φεύγουν για λίγες μέρες, εξαφανίζονται προς το άγνωστο και όταν ξαναέρχονται κάνουν και πάλι τα ίδια. Ένα καθεστώς με λίγα λόγια ατιμωρησίας και ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top