ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έκτακτη επίσκεψη στην Πάτρα του Γιώργου Σταμάτη – Αυτοψία στον καταυλισμό ρομά στον Ριγανόκαμπο

stamatis 1

Όπως ανακοινώθηκε και με δελτίο τύπου από τον δήμο Πατρέων, ο Γιώργος Σταμάτης, ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας μετέβη σήμερα στον καταυλισμό ρομά του Ριγανοκάμπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση, για τα οξυμένα προβλήματα των Ρομά που διαμένουν στο Δήμο της Πάτρας και ιδιαίτερα όσων έχουν εγκατασταθεί στον πρόχειρο καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας κ. Γ. Σταμάτης πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη επίσκεψη στον καταυλισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Ρομά που ζουν εκεί, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης και εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου, παρουσίασαν στο Γενικό Γραμματέα τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι Ρομά στο συγκεκριμένο χώρο και του έθεσαν μετ’ επιτάσεως τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από την Κυβέρνηση την άμεση λύση του στεγαστικού τους προβλήματος, με την κατασκευή, από το κράτος, κατοικιών για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ζήτησαν δουλειές για να μπορούν τα παιδιά τους να ζουν και να πηγαίνουν σχολείο έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Ο κ. Σταμάτης υποσχέθηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και πάλι το χώρο του καταυλισμού για να ξανασυζητηθούν τα ζητήματα που ετέθησαν και να αναζητηθούν λύσεις.

You may also like

Comments are closed.