ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Χαμός στις λαϊκές για… ρούχα με το κιλό! – Εντοπίσαμε και κατάστημα στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

1ο Θέμα Ρούχα με το...κιλό 1
Το αδιαχώρητο και στις λαϊκές της Πάτρας για... "ρούχα με το κιλό"!

*  Δείτε πώς επώνυμα ρούχα ξεπουλήθηκαν έναντι πινακίου φακής στην καραντίνα και κατέληξαν να πωλούνται ανά βάρος και όχι τεμάχιο, στις λαϊκές της πόλης…

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Από την περασμένη εβδομάδα γράψαμε για τη νέα τάση που έχει κυριαρχήσει στο χώρο της ένδυσης. Αφορά στην πώληση ρούχων με το κιλό, στις λαϊκές αγορές.

Το τι γίνεται καθημερινά στις λαϊκές της πόλης, είναι απερίγραπτο. Όπως διαπιστώσαμε σε μια από τις λαϊκές της Πάτρας, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, επικρατούσε επίσης το αδιαχώρητο! Με γυναίκες, κυρίως, που στέκονταν στην ουρά για να διαλέξουν από μπλουζάκια και παντελόνια, μέχρι πουκάμισα και οτιδήποτε άλλο προς ένδυση, πληρώνοντας τα με το βάρος και όχι ανά κομμάτι.

1ο Θέμα Ρούχα με το...κιλό 3

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για αγορά ρούχων με το κιλό εντοπίσαμε και αντίστοιχο κατάστημα στην Αθήνα. Και είναι ένα από τα δεκάδες που αμέσως μετά την καραντίνα άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» στην πρωτεύουσα, πουλώντας είδη ένδυσης με το κιλό και όχι ανά τεμάχιο.

1ο Θέμα Ρούχα με το...κιλό 5

Πρόκειται μάλιστα για «επώνυμα» ρούχα στοκ, που όπως δείχνουν τα στοιχεία δελεάζουν αρκετά και τις νεότερες κυρίως ηλικίες που μαζί με το ίντερνετ στρέφονται και στη συγκεκριμένη “αγορά”.

Στα συγκεκριμένα καταστήματα επικρατεί καθημερινός συνωστισμός, ενώ εξασφαλίζεται και χονδρική τροφοδοσία προϊόντων τα οποία ακολουθούν τις διόδους προς τον… πάγκο της λαϊκής!

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Η συγκεκριμένη νέα τάση δεν είναι και… τόσο αθώα, σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα του παραδοσιακού εμπορίου και δη των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων με είδη ένδυσης. Οι οποίοι εκτός όλων των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόσθετο, νέο, εμπόδιο.

Μετά την δυναμική εισβολή των μεγάλων πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών που πήραν την μερίδα του λέοντος και μετά από την επέλαση του διαδικτυακού εμπορίου, που με τη σειρά του ήρθε να πάρει κι αυτό ένα μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής πίτας, τώρα οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και την πώληση ρούχων με το κιλό.

«Είναι κάτι που δύσκολα αντιμετωπίζεται, ειδικά σε ηλικίες άνω των 40 με 45, που λόγω μειωμένου εισοδήματος αντικειμενικά αδυνατούν να κάνουν τα ψώνια τους στην παραδοσιακή αγορά και επιλέγουν, εξ ανάγκης, να καταφύγουν σε τέτοιου είδους ενδιάμεσες λύσεις», αναφέρει γνωστός έμπορος της Πάτρας. Ο οποίος, μάλιστα, προσθέτει ότι και στην Πάτρα άνοιξε ένα παρόμοιο κατάστημα που όμως δεν πήγε καλά.

Ωστόσο τώρα πια η νέα μόδα έχει εδραιωθεί ευρύτερα και ακολουθείται από περισσότερους καταναλωτές.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΑ «ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ»

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ…

Όπως ήδη έχει αναφέρει και αποκαλύψει η «Πολιτεία» το συγκεκριμένο είδος εμπορίου, που πλέον είναι καλά οργανωμένο, αν δεν «γεννήθηκε» τουλάχιστον γιγαντώθηκε στη χρονική διάρκεια της πανδημίας και κυρίως στις περιόδους των λοκντάουν.

Και το χειρότερο; Η διαδρομή του έχει ως αφετηρία τα ίδια τα μικρά εμπορικά καταστήματα. Αφού η πραμάτεια που βρέθηκε στα χέρια όσων την προωθούν πουλώντας την με το βάρος και όχι με το τεμάχιο, δόθηκε έναντι πινακίου φακής από τους εμπόρους που εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της αγοράς αναγκάστηκαν να τα πουλήσουν όσο όσο!

Άλλος για να κλείσει το μαγαζί του και να πληρώσει τις εκκρεμείς υποχρεώσεις και άλλος για να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειαζόταν ώστε να αγοράσει νέο εμπόρευμα λόγω αλλαγής σαιζόν.

You may also like

Comments are closed.

ptiseis aerodromio ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑ: Έως τις 22/9 απαγορεύσεις πτήσεων από Ουκρανία και Λευκορωσία λόγω του πολέμου

Μέχρι τις 22/9/2022 παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για απαγορεύσεις πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, λόγω ...