ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ρ. Καραμπελιά: «Να απαλύνω έστω και λίγο… τον πόνο των συμπολιτών μου»

IMG 20220619 100645

Το να ηγηθείς σε μια δημοτική επιχείρηση που στοχεύει στην Ανθρωπιά προς τον συνάνθρωπο αλλά και στην προώθηση του πολιτισμού του τόπου σου, δεν είναι λίγο πράγμα.

Κι όταν μάλιστα πέρα από τις τρομερές δυσκολίες, τη φτώχεια, τις συνέπειες των καιρικών συνθηκών  κ.α., έχεις να αντιμετωπίσεις και ένα τεράστιο έργο που έχουν προσφέρει οι προκάτοχοι σου, άρα κι εσύ οφείλεις να κάνεις τα αδύνατα δυνατά ώστε να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

Και η περίπτωση της κας Ροδίας Καραμπελιά, της Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι μια τέτοια περίπτωση. Μιλώντας στην «Πολιτεία» ξετύλιξε το μέχρι τώρα έργο, αλλά και τους στόχους για το μέλλον…

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερώτηση:  Τι σημαίνει να είναι κάποιος πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δυτικής Αχαϊας;

Απάντηση:   Αρχικά είναι τιμή για εμένα που ο Δήμαρχος μας, ο Σπύρος Μυλωνάς αναγνώρισε την διάθεσή μου για προσφορά και την αγάπη μου για τον τόπο μου και με επέλεξε για την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έχει υπό την Αιγίδα της τα δύο ΚΔΑΠ του Δήμου μας, την πρόληψη και κοινωνική μέριμνα, την τράπεζα τροφίμων, αλλά και τα πολιτιστικά. Οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο όγκο με πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες.

 

Ερώτηση:   Σε ένα τρίμηνο θα συμπληρωθεί χρόνος από τότε που κληθήκατε  να κρατήσετε το “τιμόνι” της ΚΕΔΔΥ. Τι θυμάστε από τις πρώτες μέρες που αναλάβατε ένα τόσο κρίσιμο και σοβαρό πόστο ευθύνης; Και πόσο δύσκολο ήταν να μπείτε στο ρόλο, να συντονίσετε τα πάντα και να αρχίσει η παραγωγή έργου;

Απάντηση:   Η αλήθεια είναι ότι προσαρμόστηκα εύκολα στα νέα μου καθήκοντα και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι με αγκάλιασε όλη η δημοτική ομάδα καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Όλοι ΜΑΖΙ προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα θέματα της καθημερινότητας, ανακουφίζοντας όσο μπορούμε τον πολίτη. Από την φύση μου είμαι άνθρωπος με ομαδικό πνεύμα και όχι συγκεντρωτική κι αυτό με βοήθησε στα νέα μου καθήκοντα. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκομαι εδώ και χρόνια στο τιμόνι των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών που διαθέτω οπότε η διοίκηση κατά κάποιο τρόπο… κυλάει στο αίμα μου.

 

«ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ…»

IMG 20220623 174626

 

Ερώτηση:   Σήμερα, μετά από ένα 10μηνο περίπου, πώς νιώθετε για το έργο που γίνεται από την Κοινωφελή;

Απάντηση:   Νιώθω σίγουρα καλά με τον εαυτό μου, γιατί προσπαθώ να ανταποκριθώ στον μεγάλο όγκο τον θεμάτων της ΚΕΔΔΥ. Δίνουμε ένα μεγάλο καθημερινό αγώνα διότι έχουμε πολλές οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχιας που η ανάγκη για σίτιση και ένδυση ή και στέγαση πολλές φορές, είναι μεγάλη. Επίσης βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι συνεχείς τόσο από το Δήμο όσο και από πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς. Στόχος είναι να ενισχυθεί το έργο των συλλόγων και σε συνδυασμό με της δράσεις της ΚΕΔΔΥ να περάσουμε ένα όμορφα πολιτιστικό Καλοκαίρι. Έχουμε καταφέρει να έχουμε κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μια εκδήλωση, κάτι που είναι σημαντικό για την ψυχαγωγία των συμπολιτών μας.

 

Ερώτηση:    Στην αρχή σχεδόν της θητείας σας στην ΚΕΔΔΥ βρεθήκατε αντιμέτωπη με φυσικές καταστροφές. Οι πλημμύρες που έπληξαν το δήμο σας τον περασμένο Νοέμβριο. Πόσο δύσκολος ήταν να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάστασης έκτακτης ανάγκης;

Απάντηση:    Πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Δήμο μας. Άνθρωποι έφταναν στο Δημαρχείο βρεγμένοι με τα λιγοστά τους υπάρχοντα στο χέρι, έχοντας αφήσει πίσω τους τα σπίτια τους πλημμυρισμένα. Έπρεπε να βρούμε λύσεις άμεσα ώστε να στεγαστούν, να φάνε και να ζεσταθούν. Υπερβάλαμε όλοι εαυτόν και δόξα τω Θεό, τα καταφέραμε.

  

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Ερώτηση:   Η Ροδία Καραμπελιά τι θέλει να έχει αφήσει πίσω της όταν θα φτάσει η στιγμή να παραδώσει τη σκυτάλη στην ΚΕΔΔΥ;

Απάντηση:   Ο στόχος είναι φεύγοντας από την ΚΕΔΔΥ να έχω καταφέρει να απαλύνω έστω και λίγο από τις δυσκολίες στους, τις ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών  μας, να έχω βάλει βάσεις και να έχω δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έγκαιρη πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Θέλω ο Δήμος μας μέσω της ΚΕΔΔΥ να δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο στον συνάνθρωπο.

 

 ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ερώτηση:   Εκτός από πρόεδρος στην ΚΕΔΔΥ είσαστε και μια νέα γυναίκα  και μάλιστα  επαγγελματία που αγωνίζεται επι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Ποια είναι η γνώμη σας για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Απάντηση:   Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι κοντά στο δημότη. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε χρώματα και παρατάξεις. Θα πρέπει να επιλέγουμε και να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και που μπορούν να δώσουν λύσεις  στα προβλήματα μας. Άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να πάνε τον τόπο μπροστά.

 

Ερώτηση:   Πώς καταφέρνετε και συνδυάζετε την προεδρία της ΚΕΔΔΥ και την επαγγελματική σας δραστηριότητα ως Λογοθεραπεύτρια;

Απάντηση:   Πάντα θα είμαι Λογοθεραπεύτρια γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και την αγαπώ. Χρόνια όμως τώρα έχω επιλέξει να ασχολούμαι και με τα κοινά. Η θητεία μου ως Πρόεδρος του Πολιτιστικό Συλλόγου της Κάτω Αχαΐας   «Πάλεια», του οποίου είχα την τύχη να είμαι στην ομάδα των ιδρυτών, εκπλήρωνε ακριβώς αυτή μου την επιθυμία. Την αγάπη μου για τα κοινά. Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της ΚΕΔΔΥ είναι περισσότερες αλλά με σωστή οργάνωση του χρόνου και των προτεραιοτήτων όλα γίνονται.

 

Ερώτηση:   Κλείνοντας ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στον κόσμο;

Απάντηση:   Θέλω να δω τους νέους ανθρώπους πιο ενεργούς στα κοινά. Να νοιάζονται για τον τόπο και να το δείχνουν έμπρακτα. Ζούμε σε μια περιοχή πανέμορφη, σε έναν ευλογημένο τόπο όπως έχω πει πολλές φορές. Έναν τόπο που συνδιάζει βουνό και θάλασσα. Πρέπει να τον αγαπήσουμε και να τον αναδείξουμε. Για να μπορούμε να τον παραδώσουμε λίγο καλύτερο στα παιδιά μας.

You may also like

Comments are closed.