ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ρόδος: Ελεύθερος ο γυναικολόγος που κατηγορείται από 21 γυναίκες για βιασμούς

Facebook
Twitter
Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 65χρονος γυναικολόγος από τη Ρόδο που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά την απολογία του την Τετάρτη, αφέθηκε ελεύθερος με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έως την 30.6.2021 και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, στις μηνύσεις που κατατέθηκαν από 21 γυναίκες, και υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι αντιφατικές μεταξύ τους, καθώς δε νοείται να έχει τελέσει βιασμό, χωρίς να υφίσταται καταναγκασμός και ταυτόχρονα να έχει τελέσει και το αδίκημα της κατάχρησης, σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ισχυρίστηκε ότι απολογήθηκε χωρίς να του έχει γνωστοποιηθεί κατηγορητήριο και επεσήμανε εκ νέου ότι στήθηκε εις βάρος του μια σκευωρία από τις γυναίκες, που τον καταμήνυσαν. Είπε ακόμη ότι υφίσταται ειδική επισκέψιμη ιστοσελίδα στο Facebook, στην οποία προτρέπονται γυναίκες να τον καταμηνύσουν.

Yποστήριξε ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας του από τα ΜΜΕ επί 9 μήνες, ότι οι πόρτες των ιατρείων του νοσοκομείου όπου εργάζεται είναι ανοικτές και προσβάσιμες στο νοσηλευτικό προσωπικό και πως μέχρι σήμερα έχει εξετάσει 30.000 γυναίκες, χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε ένα παράπονο, ούτε μια καταγγελία εις βάρος του, με εξαίρεση βέβαια τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

Επικαλείται δε την άψογη πολιτεία του ως γιατρού, βάσει των ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησής του, από το 2009 έως το 2018.

Έχει αναφερθεί εξάλλου και στις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των ραντεβού, με τις ασθενείς του. Υποστηρίζει λοιπόν ότι όλες οι γυναικολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ο τρόπος εξέτασης γίνεται κυρίως με ψηλαφίσεις του γιατρού στο σώμα των ασθενών και μέσα στον χώρο δεσπόζει η υπερυψωμένη γυναικολογική καρέκλα. Τόνισε μάλιστα ότι οι ψηλαφίσεις αποτελούν προβλεπόμενη ιατρική πρακτική, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των ασθενών.

Σημειώνεται ότι ο ιατρός έχει υποβάλει ήδη 15 αγωγές εις βάρος γυναικών που τον καταμήνυσαν, ενώ τις προσεχείς ημέρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται να υποβάλει ακόμη 6.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top