ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ρωμανός: Νέα διοίκηση Ναυτιλιακών Πρακτόρων και η αναβάθμιση των Λιμένων

SPYROS ROMANOS
Νέα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία στην Ενωση Ναυτιλιακών Πρακτόρων Πατρών και Δυτικής Ελλάδας, με το ιδρυτικό μέλος και πρώην ταμία του σωματείου Σπύρο Ρωμάνο να εκλέγεται στην θέση του προέδρου.

Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνεται από τους Θεόδωρο Δημόπουλο στην θέση του αντιπροέδρου, τον Ανδρέα Πατούχα ως γραμματέα, τον Αναστάσιο  Χρυσανθόπουλο ταμία και τον Γεράσιμο Παπαζώης μέλος.

Η Ενωση Ναυτιλιακών Πρακτόρων Πατρών και Δυτικής Ελλάδος είναι ένας επαγγελματικός φορέας που ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό να συμπεριλάβει ως μέλη του και όσους ναυτιλιακούς πράκτορες εργάζονται σε άλλα λιμάνια της περιοχής, πλην των Πατρών, που όμως δεν μπορούν να ιδρύσουν τοπικούς συλλόγους.

Το εγχείρημα υπήρξε και σωστό και σημαντικό και σήμερα η ε=Ενωση υπάρχει εκτός από την Πάτρα και στα λιμάνια της Πρέβεζας, του Αιγίου, του Κιάτου, της Ιτέας, της Κεφαλονιάς, της Κυλλήνης, του Κατακόλου, ενώ σίγουρα θα διευρυνθεί κι άλλο, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω λιμένων και αναδεικνύοντας τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο του ναυτιλιακού πράκτορα.

Ο κ. Ρωμάνος τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης είναι να επιλύει ζητήματα καθημερινότητας του κλάδου, αλλά απώτερος σκοπός της είναι να αναδείξει τον ρόλο του ναυτιλιακού πράκτορα, ως συνδετήριου κρίκου μεταξύ των λιμενικών αρχών και του εμπορίου.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους ναυτιλιακούς πράκτορες, είναι κατά κύριο λόγο πρακτικά θέματα καθημερινής λειτουργίας έως πολύ σύνθετα, είπε ο κ. Ρωμάνος. Η νέα διοίκηση της Ενωσης θα προσπαθήσει να σταχυολογήσει και να επικαιροποιήσει τα σημαντικότερα, για να συμβάλει στην αναβάθμιση των λιμένων της Δυτικής Ελλάδας.

You may also like

Comments are closed.