ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ρώμη: Ομαδικός βιασμός σε ανήλικη κόρη Ισπανού διπλωμάτη – Στο πάρτι με ναρκωτικά και συγγενής πρώην πρωθυπουργού

Facebook
Twitter
Η εφημερίδα La Repubblica έφερε στο φως μια συγκλονιστική υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Ρώμη την Πρωτοχρονιά του 2021, με σοκαριστικές συνομιλίες και λεπτομέρειες. 

Το πάρτι-παγίδα

Βρισκόμαστε εν μέσω δευτέρου κύματος της πανδημίας Covid και στην Ιταλία ίσχυε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 10μμ. Όμως στην περιοχή Primavalle της Ρώμης, σε μια βίλα, διοργανώνεται ένα πάρτι. Οι συμμετέχοντες, παρέες κυρίως ανηλίκων ή μόλις ενηλίκων της Roma bene, της ‘υψηλής κοινωνίας’ της πόλης και προερχόμενοι σε μεγάλο βαθμό από την πλούσια περιοχή Parioli των Βορείων Προαστίων της Αιώνιας Πόλης, και από περιφερειακές περιοχές.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτει η Ιταλική εφημερίδα, μια κοπέλα γίνεται ο ‘συνδετικός κρίκος’ μεταξύ των δύο περιοχών, και θέτει μάλιστα της προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πάρτι όπως: το να έρθουν μόνο δύο αγόρια και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας να είναι κορίτσια.

Έτσι λοιπόν ξεκινά ένα πάρτι-παγίδα στο οποίο τα λίγα αγόρια που ήδη βρίσκονταν στο σπίτι άρχισαν να φλερτάρουν εντατικά και με επιμονή με όλα τα κορίτσια. Όλα αυτά, σε ένα πάρτι γεμάτο αλκοόλ και ναρκωτικά. Μάλιστα η La Repubblica αναφέρει χαρακτηριστικά: κοκαΐνη, μαριχουάνα, Xanax, Rivotril, ψυχοφάρμακα, αλλά και σωληνάρια παρασκευάσματος για την θεραπεία αιμορροΐδων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο χάους, μια 16χρονη κοπέλα, κόρη Ισπανού διπλωμάτη, κάποια στιγμή βρίσκεται σε ένα από τα δωμάτια της βίλας περικυκλωμένη από πέντε αγόρια, με την παρέα της να έχει ήδη αποχωρήσει. Μάλλον υπό την επήρεια ναρκωτικών (η οποία είπε πως ίσως να της τα χορήγησαν άθελά της) αδυνατεί να φέρει αντίσταση στα πέντε αγόρια, που την βίαζαν για περίπου 3 συνεχόμενες ώρες.

Όταν ξυπνάει, βρίσκεται γυμνή στο κρεβάτι, με κακώσεις και αίματα, και με πάνω της ένα φούτερ το οποίο δεν ήταν καν δικό της. Όταν αρχίζει να βάζει στη σειρά τις σκέψεις, παράλληλα οι φίλες της μιλούν για ένα από τα αγόρια ο οποίος περηφανευόταν στους παρευρισκόμενους επιδεικνύοντας ένα ματωμένο φούτερ. Η άτυχη κοπέλα στις 2 Ιανουαρίου κατήγγειλε το περιστατικό, και έτσι ξεκίνησε η Αστυνομική έρευνα.

Ναρκωτικά και συγγενείς προσωπικοτήτων

Μια σοκαριστική πτυχή της υπόθεσης είναι η εξοικείωση των νεαρών με τα ναρκωτικά και με την προμήθειά τους. Σύμφωνα πάντα με την La Repubblica, στο πάρτι ήταν παρών και στενός συγγενής ενός πρώην πρωθυπουργού, μαζί με την 17χρονη κοπέλα του, κόρη γνωστής τηλεπερσόνας. Από τις συνομιλίες φαίνεται πως ο συγγενής του (μέχρι στιγμής) αδιευκρίνιστου πολιτικού είναι ανάμεσα σε αυτούς που έφεραν την κοκαϊνη, ενώ μια 14χρονη έφερε το Rivotril. Σημειωτέον, σε συνομιλίες chat, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, γίνεται συχνά λόγος για ποσότητες κοκαΐνης και για το κόστος τους.

Η omertà των γονέων των βιαστών

Κατόπιν μήνυσης, η Αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες για το περιστατικό και αποκάλυψε φρικτές πτυχές και λεπτομέρειες. Κατ’αρχάς, η παρέα της άτυχης Ισπανίδας τράβηξε και ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ‘πριν και μετά’ το πάρτι: πριν ήταν 5 κοπέλες, μετά ήταν μόνο 3, λέγοντας “χάσαμε κάποια στην πορεία”. Με λίγα λόγια είχαν αφήσει την φίλη τους στη μοίρα της.

Σοκάρουν επίσης οι συνομιλίες που καταγράφηκαν μεταξύ των νεαρών δραστών και των γονέων τους, όπου φαίνεται μια προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τους ίδιους τους γονείς. Μάλιστα οι γονείς των νεαρών βιαστών, οι οποίοι διαμένουν κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των Primavalle, Quartaccio και Torrevecchia, αντί να σπεύσουν στην Αστυνομία να καταγγείλουν το περιστατικό, φαίνεται να απευθύνθηκαν σε τοπικό boss του υπόκοσμου, τάδε “mastro Angelo”.

13 μήνες για να παρθούν μέτρα προφυλάκισης 

Η Αστυνομική έρευνα ολοκληρώθηκε ήδη τον Απρίλιο του 2021. Προ ολίγων ημερών, και μέχρι στιγμής, αποφασίστηκαν μέτρα προφυλάκισης για τρεις βιαστές (δύο εκ των οποίων 19 και σχεδόν 22 ετών) όπως και σε βάρος 15 ανηλίκων για προμήθεια ναρκωτικών.

Σημειωτέον, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματους ευχαρίστησε την Αστυνομία αν και ανέφερε ως “ντροπιαστικό” το γεγονός πως τα μέτρα προφυλάκισης πάρθηκαν σε χρονικό διάστημα 13 μηνών από το αποτρόπαιο συμβάν, πόσο μάλλον πως οι ίδιοι έμαθαν για τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top