ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ρωσία: Οι αρχές της Μόσχας φέρεται να συνέλαβαν παιδιά που συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις

PAIDIA 2

Πόσο απελπισμένος μπορεί να είναι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν δίνοντας εντολή στις αρχές της Μόσχας να συλλαμβάνουν ακόμη και παιδιά του δημοτικού επειδή  συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις;

Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της ντροπής με  λιλιπούτειους μαθητές να κάθονται μέσα σε αστυνομικές κλούβες. Τα πρόσωπά της σκυθρωπά. Τα παιδιά συνελήφθησαν από τις αρχές γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

FMzkosJXwAIXw4X

Οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές στη Ρωσία κινδυνεύουν με φυλάκιση και κατηγορίες για προδοσία επειδή εκφράζουν τη διαφωνία τους ενάντια στον πόλεμο του Πούτιν.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες ανθρώπους να βγουν στους δρόμους καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσεγγίζουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

FMzkqFSXMAU4YOK

Oι φωτογραφίες δείχνουν τρία παιδιά που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις,  να έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Μόσχας.

Τα παιδιά κάθονται στο πίσω μέρος του αστυνομικού βαν και κραδαίνουν λουλούδια και πανό με το σύνθημα «όχι πόλεμος» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές βρίσκονταν με τις μητέρες τους έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα για να αφήσουν λίγα λουλούδια.Και τότε οι αρχές τους συνέλαβαν.

FMzkrhWWYAA7Zcn

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλία Γιασίν είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που αψηφούν τις απειλές της Μόσχας και διαδηλώνουν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα πολεμικά σχέδια του ηγέτη τους, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σχεδόν 7.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από τη ρωσική αστυνομία σε 50 πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την «OVD-Info» – μία οργάνωση που καταγράφει τις διαδηλώσεις στη χώρα.

Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα κορίτσι να κραδαίνει ένα πλακάτ που γράφει στα ρωσικά «Όχι πόλεμος» και γύρω από τις λέξεις, είναι ζωγραφισμένες μικρές ρωσικές και ουκρανικές σημαίες. Στα δεξιά, οι δύο σημαίες συνοδεύονται από μία μικρή ροζ καρδιά, που λέει «Ρωσία συν Ουκρανία ίσον αγάπη».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ