ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ρωσική εταιρεία προσφέρει $72.000 σε στρατιώτες που θα αρπάξουν άρματα μάχης στην Ουκρανία

Facebook
Twitter

Μια ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πέντε εκατομμύρια ρούβλια (72.000 δολάρια) σε μετρητά στους πρώτους στρατιώτες που θα καταστρέψουν ή θα αρπάξουν δυτικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία, αφού το Κρεμλίνο υποσχέθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαλείψουν κάθε δυτικό άρμα μάχης που θα αποσταλεί στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στο Κίεβο δεκάδες προηγμένα άρματα μάχης τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της Ουκρανίας καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στο να κλείσει χρόνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση έχει επικριθεί από το Κρεμλίνο ως επικίνδυνη κλιμάκωση και ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα άρματα μάχης θα “καούν” στις γραμμές του μετώπου.

Τώρα μια ρωσική εταιρεία – η Fores, η οποία κατασκευάζει ορισμένα υλικά για την ενεργειακή βιομηχανία – προσφέρει πληρωμές σε μετρητά σε Ρώσους στρατιώτες που “αρπάζουν ή καταστρέφουν” τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 ή τα αμερικανικής κατασκευής Abrams.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα καταβάλει πέντε εκατομμύρια ρούβλια στον πρώτο Ρώσο στρατιώτη που θα καταστρέψει ένα από τα άρματα και 500.000 ρούβλια (7.200 δολάρια) για όλες τις επακόλουθες επιθέσεις.

Επαναλαμβάνοντας τη ρητορική που χρησιμοποιούν Ρώσοι αξιωματούχοι και φιλοπόλεμοι παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης, η Fores ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ διοχετεύει στην Ουκρανία “απεριόριστο” αριθμό όπλων και κλιμακώνει τη σύγκρουση. Ανέφερε επίσης ότι θα καταβάλει επικήρυξη 15 εκατομμυρίων ρουβλίων (215.000 δολάρια) για τα δυτικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη, εάν ποτέ παραδοθούν στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στο Κίεβο και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να αποσταλεί ο κύριος όγκος των υποσχόμενων παραδόσεων.

Από την έναρξη του πολέμου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ισχυριστεί ότι έχει καταστρέψει εκατοντάδες δυτικά όπλα.

Το Κίεβο έχει προηγουμένως απορρίψει αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας για παράδειγμα ότι η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι έχει καταστρέψει περισσότερες βάσεις εκτοξευτών πυραύλων HIMARS αμερικανικής κατασκευής από όσες παραδόθηκαν ποτέ στη χώρα.

Οι προηγούμενες παραδόσεις προηγμένων δυτικών όπλων, ιδίως των HIMARS, πιστώθηκαν ότι άλλαξαν την τροπή του 11μηνου πολέμου, βοηθώντας το Κίεβο να εξασφαλίσει μια σειρά από αιφνιδιαστικές νίκες και να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από εδάφη που κατέλαβαν στην αρχή της εισβολής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top