ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δείτε τί γίνεται για “ρούχα με το κιλό”, στις λαϊκές της Πάτρας!

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι λαϊκές έχουν γεμίσει πια από πάγκους με έτοιμα ενδύματα και τώρα πια πωλούνται ακόμα και με το… κιλό!

Είναι ένα από τα νέα δεδομένα που προκαλούν έκπληξη στους καταναλωτές, βλέποντας κάτι που μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε για αστείο.

Κι όμως συμβαίνει και μάλιστα αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες, με πελάτες των λαϊκών αγορών να διαλέγουν από παντελόνια, σακάκια, μπλούζες και πουκάμισα, μέχρι και φορέματα κι άλλα ρούχα για γυναίκες. Και να συμφωνούν τιμές όχι με το τεμάχιο αλλά με το βάρος των όσων ψωνίζουν!

Ένα κιλό; Δύο; Ανάλογα με το βάρος «πηγαίνει» και ο λογαριασμός, αφού στους πάγκους μπαίνουν σε περίοπτη θέση τα καρτελάκια που γράφουν το είδος και την τιμή ½ και 1 κιλού.

Η αρχή έγινε στη λαϊκή αγορά της Κ. Αχαΐας, συνεχίστηκε όμως και στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, με τους πάγκους ετοίμων ενδυμάτων μάλιστα να έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί σε σχέση με την εποχή πριν την πανδημία. Και πολλού εμπόρους να πωλούν πλέον ρούχα, αντί για πορτοκάλια και λεμόνια.

 

Η «Πολιτεία» από το 2020 είχε αποκαλύψει την τάση εμπόρων που ήρθαν σε αδιέξοδο και προσπάθησαν να ξεπουλήσουν τα εμπορεύματα τους στα «τσιγγάνικα» της Αθήνας, για να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να αγοράσουν νέο εμπόρευμα.

 

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ…

Από την περυσινή καραντίνα είχε αποκαλύψει η «Πολιτεία», ότι έμποροι της Πάτρας αναζητούσαν αγοραστές χονδρικής προκειμένου να πουλήσουν τα είδη που τους έμειναν λόγω της μη λειτουργίας των καταστημάτων τους. Είτε ήταν ενδύματα που πέρασε η εποχή τους και έμειναν αδιάθετα και οι έμποροι χρειάζονταν ρευστό για να αγοράσουν νέο εμπόρευμα, είτε επρόκειτο για επαγγελματίες που δεν άντεξαν στην κρίση και έκλεισαν τα μαγαζιά τους προσπαθώντας να ξεπουλήσουν όσο όσο το εμπόρευμα που είχαν, για να πληρώσουν εκκρεμείς υποχρεώσεις.

2ο θέμα λαϊκή ρούχα
Το γραφείο στην Πάτρα που αγόραζε εμπορικά εμπορεύματα… όσο-όσο!

 

Από τον Μάιο του 2020 είχαμε αποκαλύψει ότι αρκετοί πατρινοί του εμπορίου αναζητούσαν αγοραστές στα τσιγγάνικα της Αθήνας. Μέχρι μάλιστα που στην Πάτρα άνοιξε και γραφείο που αγόραζε ρούχα σε χονδρική (φωτογραφία από τέτοιο γραφείο στην πλατεία Γεωργίου) όπου μάλιστα καθημερινά συνωστίζονταν πατρινοί έμποροι για να ξεπουλήσουν. Ο επόμενος σταθμός των προϊόντων ήταν η διοχέτευση τους στην λαϊκή αγορά.

 

ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΚ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γ. Βαγενάς.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Βαγενάς, επιβεβαιώνει ότι πολλά από τα ρούχα που βλέπουμε στα λαϊκές προέρχονται από μαγαζιά της Πάτρας ή άλλων πόλεων, που έκλεισαν ή που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να πουλήσουν το εμπόρευμα σε πελάτες. «Είναι ένα από τα αποτελέσματα της πανδημίας και των λοκντάουν το ότι προϊόντα αξίας πουλήθηκαν αντί πινακίου φακής και τώρα τα συναντούμε στη λαϊκή αλλά με τους εμπόρους που τα προμηθεύτηκαν να μην έχουν βγάλει ούτε καν το κόστος προμήθειας τους», τονίζει.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top