ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν ήθελε να κάνει κακό στην Τζωρτζίνα θα μπορούσε να καταλήξει στο σπίτι», λέει ο δικηγόρος της

roula pispirigkou 3 scaled 1
Τα όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή σχολίασε ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Η 33χρονη μητέρα στην συνέντευξή της υποστήριξε ότι «κατηγορείται μόνο με ενδείξεις» για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με τον δικηγόρο της να αναφέρει:

«Αυτό είναι το προϊόν των συζητήσεων που κάνουμε. Ως νομικός παραστάτης της έχω εξηγήσει ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο. Πράγματι, οι ενδείξεις εκτιμήθηκαν. Ενδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγούν σε κάποιο πρόσωπο για τέτοιου είδους αδίκημα είναι αρκετές για να έχουν ως συνέπεια την επιβολή κράτησης»

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος για το γεγονός ότι η ανεύρεση κεταμίνης αποτελεί απόδειξη, ο συνήγορος της 33χρονης απάντησε πως «ήταν πάντα η μαμά μόνη, όταν γίνονταν επεισόδια στο παιδί; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό προκύπτει και από τα έγγραφα της δικογραφίας. (…) Άρα η σχετική απορία που διατυπώνεται σαν ένδειξη εναντίον της και μεταφέρεται από τα media δεν είναι ακριβή».

Σε σχέση με την κεταμίνη, η ίδια υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δε γνωρίζει τη συγκεκριμένη ουσία. Προκύπτει ότι αυτή η ουσία δεν υπάρχει στο εμπόριο και χρησιμοποιείται σε δύο εφαρμογές, εκ των οποίων η μία είναι η παιδοχειρουργική και οι ΜΕΘ σε παιδιατρικές κλινικές».

«Αν η εντολέας μου ήθελε να κάνει κακό στην Τζωρτζίνα θα μπορούσε να μην την προσέξει αρκετά και να καταλήξει στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο με τόσους γιατρούς και νοσηλευτές γύρω γύρω» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Όπως είπε, οι τριγμοί στον γάμο ξεκίνησαν το 2019.

Ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος δήλωσε αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης πως συγκεντρώνουν τεχνικές εκθέσεις για να εκφραστούν οι διαφωνίες ή η άλλη άποψη των ειδικών επιστημόνων σχετικά με του λόγους απώλειας της Τζωρτζίνας.

«Όταν θα είναι έτοιμες οι εκθέσεις τότε θα είμαστε σε θέση να τις επισυνάψουμε και να καταθέσουμε το αίτημα αποφυλάκισης» είπε ο δικηγόρος.

Επισήμανε πως η επιστημονική κοινότητα έχει διχαστεί και τίθεται ένα ζήτημα αλλαγής ως προς τα αίτια θανάτου που έχουν καταγραφεί για τα δύο πρώτα παιδιά, ενώ υπάρχει και μια επιστημονική αμφισβήτηση.

«Ακούμε διχασμένους τους επιστήμονες και διαφορετικές απόψεις» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με τη γραμμή υπεράσπισης, ο δικηγόρος είπε πως παρά τις όποιες δυσκολίες που συναντούν βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν βρει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν.

Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη και για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στο ζήτημα αυτό γιατί αρχικά δεν έχει απαγγελθεί ακόμη καμία κατηγορία στην εντολέα του και ο ίδιος δεν έχει στα χέρια του κάποιο έγγραφο από το οποίο μπορεί να αξιολογήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

 

You may also like

Comments are closed.