ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Τα σημάδια στην Ιριδα έγιναν από τους… διασώστες

paidia patra mitera dilosi
H Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της Οθωνα Παπαδόπουλου το υπόμνημα στις 6 το απόγεμα της Τετάρτης.

Αρνείται κάθε κατηγορία για τους θανάτους των τριών παιδιών της και δηλώνει πως ούτε κατά διάνοια είχε περάσει ποτέ από την σκέψη της κάτι τέτοιο. Αφηγείται με όλες τις λεπτομέρεειες την πορεία της υγείας των παιδιών αλλά και την οικογνεειακή της ζωή από την 14 Απριλίου 2019 μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου 2022 που «έφυγε» η Τζωρτζίνα.

Το υπόμνημα περιλαμβάνει καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από όπου νοσηλεύθηκαν τα παιδιά αλλά και έναν απίστευτο αριθμό φωτογραφιών των παιδιών προκειμένου να αποδείξεις ότι δεν υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπά τους. Γράφει ακόμη ότι τα σημάδια όταν μεταφέρθηκε η Ιριδα δεν υπήρχαν στο πρόσωπό της. Επικαλείται δε τις καταθέσεις τραυματιοφορέων οι οπο΄λιοι δήλωσαν ότι τα σημάδια έγιναν είτε από τους ίδιους όσο έκαναν ΚΑΡΠΑ στο βρέφος,  είτε στο Νοσοκομείο από γιατρούς. Επίσης στο υπόμνημα υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες δικών της τεχνικών συμβούλων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο υπόμνημά της αναφέρεται και στις ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας. Όπως τονίζει και οι δύο αποδίδουν την αιτία θανάτου σε παθολογικά προβλήματα. Σε συνδυασμό με τις εκθέσεις των δικών της πραγματογνωμόνων προσπαθεί να ανατρέψει την έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, «Η θέση είναι σταθερή της κατηγορουμένης από την αρχή, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη. Δεν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον των ίδιων της των παιδιών. “Τα αίτια θανάτου είναι ζητούμενο από την αρχή. Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που έφυγε από τη ζωή! Δεν υπάρχει για τα δικά της δεδομένα και για όσα η ίδια γνωρίζει εγκληματική ενέργεια, ούτε ασφυκτικός θάνατος για τα παιδιά. Δεν έχει η ίδια συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια για την οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτη” τόνισε.

 

You may also like

Comments are closed.