Ρούλα Πισπιρίγκου: Η υποτιθέμενη εξομολόγηση και το “κυνήγι” των ελαφρυντικών

Facebook
Twitter
Γράφει η Σοφία Καυκοπούλου

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου λοιπόν εξομολογήθηκε, κοινώνησε και μάλιστα όπως διέρρευσε,  έχει πλέον και την καλή μαρτυρία του εξομολόγου, ο οποίος φαίνεται ότι πείστηκε από όσα του είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, ο παπάς, γνωρίζοντας καλά ποια είναι, της ζήτησε να τον εμπιστευθεί και να της πει “αν αυτή σκότωσε τα παιδιά της”, διαβεβαιώνοντάς την πως “ό,τι του πει θα μείνει εκεί”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς καμία “εσώψυχη” σκέψη του απάντησε “όχι”. Τότε ο κληρικός της αντέτεινε: “Αν είσαι της θρησκείας, να ξέρεις ότι τον Χριστό τον Σταύρωσε ο κόσμος και μετά ήρθε η Ανάστασή του. Και με σένα έτσι γίνεται. Ο κόσμος σε έχει… σταυρώσει. Κάνε υπομονή”.

 

Η προσπάθεια κάποιου να βρει την έξωθεν καλή μαρτυρία εκμεταλλευόμενος τη θρησκευτικότητα του συνόλου,  δεν είναι καινούργια τακτική.  Να θυμηθούμε την περίπτωση Κατσούλα που ενώ εξομολογήθηκε (κατά τον ίδιο), την άλλη μέρα εκμυστηρεύτηκε σε υπάλληλο της φυλακής ότι συνεχίζει να είναι ο αρχιερεύς του σκότους… Σαφής μετάνοια δήλα δή!

Φυσικά,  η άποψη του ιερέα της φυλακής σε δίκες ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων  βαρύνει στην απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας αν υπάρχει ειλικρινής μετάνοια του κατηγορουμένου. Και αυτό το γνωρίζουν πρωτίστως οι δικηγόροι τους.

asimakis katsoulas simera

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά για κάποια εξομολόγηση στην οποία η ίδια αφ ενός πήρε άφεση αμαρτιών,  αφ ετέρου κοινοποίησε το αθωωτικό περιεχόμενό της γιατί αυτό κατά  τη γνώμη της είναι το σημαντικότερο. Δεν εξομολογήθηκε -αν το έκανε- για την ψυχική της ηρεμία, αλλά για να προβάλλει στη δημοσιότητα το ότι ο παπάς την πιστεύει. Άρα πρέπει να την πιστέψουν όλοι.

Να θυμίσουμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ο ιερέας που είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει το απόρρητο όσων άκουσε, δεν μπορεί να  βγει και να πει όσα εκμυστηρεύτηκε η Ρούλα. Ούτε έχει το δικαίωμα να πάρει θέση για το αν είναι αθώα ή ένοχη. Η δουλειά αυτή ανήκει σε άλλους.

Όμως, με την αποκάλυψη αυτή, η Ρούλα Πισπιρίγκου ουσιαστικά δίνει ακριβώς το ονοματεπώνυμο του παπά που φέρεται να την εξομολόγησε. Γιατί είναι συγκεκριμένος ο θρησκευτικός λειτουργός που μπαίνει σε μία φυλακή. Κάτι που αντιτίθεται στις μαρτυρίες των υπαλλήλων της φυλακής και μένει να δούμε αν θα επισύρει τη δυσφορία του ίδιου του εξομολόγου.

roupapispirigou double 1200x734 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top