ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσπαθώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω – Θέλω να έρθει ο Μάνος να μου πει “γιατί τα παιδιά μας;”

Facebook
Twitter
Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται μετά την απόφαση να προφυλακιστεί για το θάνατο της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, επιμένει ότι δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά της και δηλώνει πως δεν την αφορά που ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε τη ζωή του.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού για τα παιδιά της, τον Μάνο Δασκαλάκη και επέμεινε ότι είναι αθώα. «Οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά μου» τόνισε η 33χρονη μητέρα που μίλησε, μέσα από τη φυλακή, στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, στο Star.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι από εκείνη την ημέρα θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα, να με κατηγορούν για το θάνατό της, το θάνατο της Ιριδούλας. Δεν αντέχεται», τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Έχω μείνει τώρα μόνη μου εδώ και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μια σειρά. Οι σκέψεις μου, όλα τα λάθη που έχω κάνει, δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω. Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω. Θα μου πεις, κανένας δεν θα έβρισκε. Το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν έναν άνθρωπο και μιλάνε άτομα τα οποία δεν με γνωρίζουν. Μιλάνε και με παρουσιάζουν τέρας και δεν είμαι αυτή», σημείωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που μίλησε επίσης για ένα πρόσωπο που είναι κοντά της και τη στηρίζει, αλλά δεν αποκάλυψε ποιο είναι αυτό.

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για την κατηγορία που αντιμετωπίζει για το θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντάει: «Με ενδείξεις». Και στο ερώτημα αν αποδειχθεί ότι είναι εγκληματικές ενέργειες και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, λέει: «Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει. Από εμένα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, από κανέναν δηλαδή. Δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι: εμείς πήραμε μια ιατροδικαστική, εμείς δεν κάναμε επίθεση, ούτε στον κ. Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει οποιοσδήποτε ήταν υπεύθυνος να μας πει από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Φάρμακο; Δεν ξέρω. Καρδιολογικό; Αυτή την απάντηση ψάχναμε. Δεν κατηγορήσαμε κανέναν ευθέως ποτέ.

Όσο για την ιατροδικαστική, δεν φέραμε καμία αντίρρηση στην αιτία θανάτου. Εμείς όταν πήραμε την ιατροδικαστική με τον Μάνο, αποφασίσαμε ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Μα θα πήγαινα ποτέ, ενώ είχα μια παθολογική αιτία, να το κυνηγήσω; Δηλαδή ποιος άνθρωπος θα το έκανε; Μετά, λένε για το πανάκι. Μα θα πήγαινα εγώ η ίδια να δώσω το πανάκι, αν είχα κάνει κάτι με το ίδιο το πανάκι ή με άλλο τρόπο; Αυτά τα πράγματα είναι εξωφρενικά. Κατ’ αρχήν έχουν ξεπεράσει τα προσωπικά δεδομένα, έχει γίνει η ζωή μου με τον Μάνο σήριαλ, ότι χτύπησα εγώ κοπέλα σε καφέ, ότι έκανα φασαρία σε σούπερ μάρκετ. Δόξα τω Θεώ, ο Μάνος στη ζωή είναι και εδώ είναι να ερωτηθεί. Δεν έχουν γίνει ποτέ, μα ποτέ αυτά τα πράγματα».

Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη

Όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ερωτάται για τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη πως θέλει μισή ώρα στο κελί μαζί της, λέει: «Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά είπε. Είπα ότι δε θα σχολιάσω τη στάση του Μάνου. Αυτό είπα και στους δικηγόρους και αυτό είπα να πουν προς τα έξω. Αφού με ρωτάς όμως… Ο Μάνος… Δεν έχω επικοινωνία. Εγώ είχα τρία τηλεφωνήματα μαζί του, όλα κι όλα και μετά έκοψε την επικοινωνία. Δε μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο Μάνος. Αν η μάνα των παιδιών του του είχε σκοτώσει τα παιδιά, ή έστω το ένα από τα τρία, και αυτός το έχει πάρει τόσο χαλαρά, τι να πω… Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες που ήταν άκαρπες. Η στάση του είναι ανεξήγητη».

Για τα όσα είπε στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης, η Ρούλα Πισπιρίγκου τονίζει: «Είπε την αλήθεια, δεν μπορούσε να πει ψέματα σε κάτι, θα ήταν ανέντιμο να πει ψέματα ειδικά εκεί». Για το αν είναι ικανοποιημένη από τη στάση του, απαντά: «Ε, εντάξει, προφανώς και περίμενα κάτι παραπάνω, γιατί με τον Μάνο ήμουν 9 χρόνια. Είχαμε μια οικογένεια και τρία παιδιά μαζί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μου πει ένα “γιατί εμένα”. Όχι δημόσια και να τα βλέπω από την τηλεόραση και να μου τα μεταφέρουν. Εμένα της ίδιας να μου πει “γιατί; γιατί τα παιδιά μας;” αφού το θεωρεί δεδομένο. Έχω πέσει από τα σύννεφα με τη συμπεριφορά πολλών ανθρώπων. Γινόταν έρευνα και τότε όλα καλά, τηλεφωνήματα και τώρα απλά σιωπή χωρίς να ακούσουν τη δική μου πλευρά. Πάρα πολύ άδικο αυτό το πράγμα. Περιμένω την αλήθεια, έστω και αργά, τη δικαιούνται, όχι εγώ, τα παιδιά μας.

Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν γνωρίζει την ψυχολογία τη δική μου και πως νιώθω εγώ. Δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια. Ψάχνω όλη μέρα και όλη νύχτα απεγνωσμένα ένα στοιχείο που να δείξει ότι δεν είμαι, γιατί δεν είμαι εγώ και το Πάσχα που έρχεται παρακαλάω κάθε βράδυ να φωτίσει αυτόν έστω που γνωρίζει το οτιδήποτε, να πάει να το πει γιατί κατηγορούμαι άδικα».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης μέσα από τις φυλακές, η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι δεν υπάρχει κακοποίηση μπροστά στη Τζωρτζίνα. «Απλά ήταν ένας έντονος τσακωμός, τον οποίο για κακή μας τύχη πάνω στα νεύρα μας δεν καταλάβαμε ότι η Τζωρτζίνα επειδή έκανε τηλεκπαίδευση, μας άκουσε. Αυτό είναι όλο. Επίσης πάλι έχω ακούσει για κακοποίηση του παιδιού, το 2014 και από συγγενικό πρόσωπο. (…) Η Τζωρτζινούλα είχε κάποιους άγαρμπους χειρισμούς με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία του σώματός του να υπάρχουν κάποιες δαχτυλιές πιο έντονες. Εμείς, όμως, είχαμε πάει στο Καραμανδάνειο. Αποδείχθηκε αυτό, μιλήσαμε και με το συγκεκριμένο άτομο τότε, το είχαμε ξεκαθαρίσει, της είπαμε περισσότερη προσοχή και είχε λυθεί εκεί το θέμα. Για μια καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού, δυο μέρες πριν γίνει ο γάμος και η βάφτιση που κάναμε το ’14, είχαν έρθει από το Χαμόγελο λέγοντάς μου ότι υπάρχει μια καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας. Είδαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, έκαναν αυτοψία στο χώρο, στο παιδί, κτλ και μετά έμαθα, μαζί με τον Μάνο, ότι αυτή η καταγγελία είχε γίνει από πρώην για να πικάρει τον Μάνο τότε επειδή παντρευόταν. Και επειδή ακούγεται ότι δεν είχαμε καλές σχέσεις με πεθερικά κτλ, ήταν όλα ψέματα. Είχα άριστες σχέσεις με τους γονείς του Μάνου και με τη γιαγιά του και με τους συγγενείς του και γενικά μέχρι τη σύλληψη εγώ μιλούσα μαζί τους καθημερινά. Και απ’ ό,τι είδατε και ο μπαμπάς του Μάνου πέρασε από το σπίτι να δει τους γονείς μου. Ούτε εγώ είπα για την Ελένη, τη μαμά του Μάνου, ότι φταίει αυτή για μάγια που άκουσα, είναι όλα ψέματα. Οι άνθρωποι μας έχουν βοηθήσει πολύ όπως και οι γονείς μου».

Στο ερώτημα αν η μητέρα της λόγω της θέσης της στο δήμο κατάφερε και αποσιώπησε την καταγγελία για κακοποίησε, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Όχι, η μητέρα μου δεν έχει καμία σχέση. Ούτε ο μπαμπάς μου. Έχουν διαφορετικές θέσεις στους δήμους, δεν τίθεται θέμα με κοινωνικές υπηρεσίες. Κατ’ αρχήν δεν ήταν καταγγελία από το δήμο, ήταν από το Χαμόγελο του Παιδιού και η μαμά μου δεν έχει σχέση με το Χαμόγελο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είναι σε διαμάχη με πρώην σύντροφο του Μάνου Δασκαλάκη.

«Δεν με ενδιαφέρει κανένας Μάνος»

Για τον ίδιο τον Μάνο Δασκαλάκη είπε ότι είναι στην Αθήνα και συνεχίζει τη ζωή του και πως πριν από 3-4 μέρες έμαθε ότι συγκατοικεί με την ίδια κοπέλα που είχε σχέση και πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα. Για το αν της είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης ότι θέλει να συνεχίσει τη ζωή του, η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει: «Όχι, δεν μου είχε πει κάτι τέτοιο. Μου είχε πει βέβαια πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι σκέφτεται να έρθει στην Αθήνα για δουλειά και μου είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με εμέναΕίχα συμφωνήσει, τα είχαμε ξεκαθαρίσει όλα. Απλά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος μετακόμισε στην Αθήνα και συγκατοικεί με την κοπέλα του και με μια φίλη της, απ’ όσο ξέρω από τον ίδιο. Και τώρα πριν από 3 μέρες έμαθα ότι ενώ ο Μάνος μου έλεγε ότι είναι φίλοι, ότι έχουν κανονική σχέση και πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας. Και τώρα μένουν και μαζί. Κάνουν βόλτες με τη μηχανή, μου είπαν. Βγάζουν φωτογραφίες, την πηγαινοφέρνει στην εργασία της και μάλιστα είχε γίνει μεγάλος ντόρος στην εργασία της κοπέλας. Δεν με απασχολούν αυτά. Καλά κάνει ο άνθρωπος. Να είναι καλά».

Στο ερώτημα αν εκείνη συνέχισε τη ζωή της μετά τον άτυπο χωρισμό με τον Μάνο, απάντησε: «Όχι. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά εμένα, για μένα τα πάντα ήταν τα παιδιά μου και δεν με ενδιαφέρει κανένας Μάνος».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top