ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν είναι Βίβλος» – Αυτά θα πει για τις τρεις δολοφονίες

pispirigou 1 2 1 1 1 768x431 1 2 1 1 2 2 768x431 1 768x431 3 1 1
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέρει πως η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη τόσο για την ίδια, όσο και συνολικά για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της, από την Πάτρα…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει καταλήξει στη γραμμή που θα ακολουθήσει για τις δολοφονίες των παιδιών της. Για τα 3 εγκλήματα που πιθανότατα θα κατηγορηθεί. Όπως κάνει από την πρώτη στιγμή, θα αρνηθεί τα πάντα και είναι έτοιμη να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα. Για την Ίριδα θα επιμείνει ότι χάθηκε από αγενεσία φλεβόκομβου, καθώς όπως λέει το βρέφος αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα και για τη Μαλένα θα πει, πως την είδε να πεθαίνει μπροστά της, χωρίς η ίδια να την πλησιάσει. Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, τονίζει πως από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί η διαδρομή της τοξικής ουσίας, δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής για την ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το βιντεο

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ερωτώμενος για το πόρισμα, εξήγησε πως «κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων» δεν σημαίνει ηπατική ανεπάρκεια αλλά έχει τρεις ερμηνείες. Μεταβολικό σύνδρομο: κάτι το οποίο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αποκλείεται στην προκειμένη περίπτωση. Τοξική αντίδραση από κάποιο δηλητήριο: κάτι που επίσης έχει αποκλειστεί από τις αρχικές τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. Και τρίτον: ασφυκτικός θάνατος

Σχετικά με το πόρισμα της κ. Τσάκωνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως ο παθολογοανατόμος δεν λαμβάνει το σύνολο του οργάνου, αλλά ένα τμήμα του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης κατηγορουμένης, Όθωνα Παπαδόπουλο, η εντολέας του θα αμφισβητήσει το τελικό πόρισμα των παιδιών, καθώς δεν ξέρουν εάν είναι ακριβές και πάνω σε τι στηρίζεται. «Δεν γνωρίζουμε τι εξετάσεις έχουν γίνει και τι έχει προηγηθεί πριν το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα. Δεν θεωρώ ότι το πόρισμα είναι μια “βίβλος” που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της Ίριδας που άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι, ενώ μαζί της ήταν η κατηγορουμένη και η αδερφή της, ο δικηγόρος επισήμανε πως το 6μηνών μωρό είχε διαγνωστεί με καρδιολογικό πρόβλημα που είχε εκ γενετής και «πρέπει να δούμε τι λέει σχετικά με αυτό το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα».

Σχετικά με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της κατηγορούμενης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «δεν την βλέπει στο κάδρο» καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να της αποδώσουν οποιαδήποτε κατηγορία.

«Είναι πολύτιμη πηγή πληροφόρησης ως μάρτυρας, είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» προσέθεσε ο δικηγόρος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ήταν από τις πιο ξεκάθαρες και διαφανείς καταθέσεις που έχουν δοθεί έως τώρα για την υπόθεση.

You may also like

Comments are closed.