Ρουμανία: Φρένο στην παραγωγή από Dacia και Ford λόγω ενεργειακού αδιεξόδου

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγικής τους δραστηριότητας στη Ρουμανία προχώρησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Dacia (μέλος του ομίλου Renault) και Ford. Η διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων θα διαρκέσει έως τις 19 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίλιε Μπολοζάν.

Οικειοθελής μείωση κατανάλωσης ενέργειας και προβλήματα εφοδιασμού

Η απόφαση των δύο βιομηχανικών κολοσσών ελήφθη οικειοθελώς, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του εθνικού δικτύου, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, η παύση της λειτουργίας των δύο μονάδων είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα κατά 200 μεγαβάτ.

Προς αλυσίδα περικοπών και από άλλες βιομηχανίες

Η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά ότι το παράδειγμα των Dacia και Ford ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες. Ο Ίλιε Μπολοζάν σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ανάλογες οικειοθελείς μειώσεις της χρήσης ρεύματος επιπλέον βιομηχανικές μονάδες για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ενεργειακού συστήματος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img