ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ρουμανία: Τα λάθη και οι παραλείψεις της τραγωδίας στο Βουκουρέστι

Με την ανάλυση του τροχαίου να οδηγεί σε συμπεράσματα, τον οδηγό του λεωφορείου να δηλώνει σοκαρισμένος και την αδερφή του άτυχου του άντρα που σκοτώθηκε με καταγωγή από τη Λάρισα να ζητάει την απόδοση ευθυνών.

troxaio roumania new

Από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Με την ανάλυση του τροχαίου να οδηγεί σε συμπεράσματα, τον οδηγό του λεωφορείου να δηλώνει σοκαρισμένος και την αδερφή του άτυχου του άντρα που σκοτώθηκε με καταγωγή από τη Λάρισα να ζητάει την απόδοση ευθυνών.

Το μοιραίο λεωφορείο έχει βγάλει φλας και σε αυτό το σημείο αλλάζει νόμιμα λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς το GPS που βλέπει ο οδηγός τον στέλνει κάτω από τη γέφυρα. Μπροστά του όμως υπάρχει αυτή η πινακίδα σήμανσης που έμελλε να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για έναν από τους επιβάτες.

Σε αυτό το βίντεο από άλλη γωνία βλέπουμε τα όσα ακολουθούν. Το λεωφορείο βρίσκει στην πινακίδα που πέφτει αστραπιαία και κόβει το λεωφορείο σαν μαχαίρι στη μέση του. Οι σκηνές που ακολουθούν είναι δραματικές…

Ο οδηγός δεν έχει καταλάβει τον κίνδυνο. Όπως βλέπουμε, το μπροστινό μέρος του λεωφορείου περνάει αλλά κάποια στιγμή βρίσκει πάνω το σύστημα εξαερισμού του και σημειώνεται το δυστύχημα… Το όχημα ακινητοποιείται, η περιοχή γεμίζει διασώστες και ασθενοφόρα για τους τραυματίες αλλά για έναν 53χρονο είναι ήδη αργά.

Η ανάλυση της εικόνας δείχνει όλα όσα είχαν προηγηθεί. Αυτά που δεν πρόσεξε ο οδηγός αλλά και τις εγκληματικές κακοτεχνίες στο σημείο, στο οποίο όπως βλέπουμε έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 4 μήνες, 7 πανομοιότυπα τροχαία.

Οι ρουμανικές αρχές ισχυρίζονται πως είναι καλυμμένες. Σε αυτό το σημείο, λίγα μόνο μέτρα από την μοιραία πινακίδα σήμανσης υπάρχει μια αλυσίδα προειδοποίησης. Αν το όχημα βρει σε αυτή, ο οδηγός παίρνει σήμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Μόνο που στην περίπτωση του λεωφορείου, αυτές οι αλυσίδες δεν λειτουργούσαν και δεν βρίσκονταν στο δρόμο που ακολούθησε ο οδηγός…

Εδώ είναι οι προειδοποιητικές αλυσίδες και δίπλα το λεωφορείο. Δεν ακουμπάει σε αυτές επειδή βρισκόταν στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας και εκείνη την ώρα έβγαζε φλας για να κάνει αριστερά… Το πιθανότερο όμως είναι ότι και να ήταν στη λωρίδα πάλι δεν θα έβρισκε αφού οι αλυσίδες είχαν χτυπηθεί και ουσιαστικά αχρηστευτεί σε παλιότερο ατύχημα.

Στα πλάνα του Mega βλέπουμε μετά το δυστύχημα έναν εργάτη να τις ξετυλίγει όταν το κακό είχε ήδη σημειωθεί…

Ο οδηγός έχει περάσει τις αλυσίδες και μπροστά του βρίσκεται μια πινακίδα γεμάτη πληροφορίες που είναι δύσκολο να επεξεργαστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα… Σε αυτή αναγράφεται το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος με ένα μεγάλο 3 και δίπλα ένα 50 σε μικρότερο μέγεθος και δεξιά το όριο ταχύτητας… Αυτό το 40 ίσως έκανε τον οδηγό να σκεφτεί εκείνα τα δευτερόλεπτα ότι επρόκειτο για ένδειξη που αφορά τα 4 μέτρα ύψος.

Η σημαντικότερη προειδοποίηση που και πάλι φαίνεται πως δεν είδε ο οδηγός είναι η ένδειξη για το ύψος κάτω στο δρόμο με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Και αυτή όμως, όπως βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο, δεν ήταν στο δρόμο του οδηγού.

Από τη στιγμή που το λεωφορείο άλλαξε λωρίδα, μέχρι τη στιγμή που χτύπησε την πινακίδα σήμανσης πέρασαν 3 δευτερόλεπτα όπως δείχνουν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο οδηγός παραμένει σε κατάσταση σοκ, συντετριμμένος για τον θάνατο του 53χρονου επιβάτη. Ξέρει ότι και ο ίδιος σώθηκε από θαύμα. Επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έτρεχε και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός.

Οι ρουμανικές αρχές επικαλούνται τη σήμανση στο δρόμο και υποστηρίζουν πως ήταν η προβλεπόμενη. Τα βίντεο όμως δείχνουν ότι το λεωφορείο που άλλαξε κατεύθυνση νόμιμα δεν είχε περιθώρια να σταματήσει έγκαιρα…

Όπως τονίζουν επιβάτες στο Live News από τον Βόλο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, υπήρχαν δύο οδηγοί και στη συνέχεια μόνο ένας, που έζησε το δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Από τους 7 τραυματίες, κάποιοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Βουκουρέστι και άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο και το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Οι συγγενείς του 53χρονου που σκοτώθηκε ανεβαίνουν αυτές τις γιορτές ένα Γολγοθά που μοιάζει ατελείωτος, με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι βασανιστικά και τον πόνο τους να παραμένει αμείωτος.

Η μητέρα του 53χρονου βρίσκεται σε σοκ και όπως λέει η ίδια, δεν έχουν κάποιο νεότερο, παρά τις όποιες προσπάθειες που κάνει να επικοινωνήσει.

Την ίδια στιγμή, ο εγγονός της βρίσκεται στο Βουκουρέστι για να συμπαρασταθεί στη μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται τραυματισμένη σε νοσοκομείο της πόλης.

«Τι να κάνουμε, περιμένουμε. Δεν έχουμε κανένα νέο. Τίποτα, τίποτα, τίποτα… Πήγε ο εγγονός μου και ούτε ο εγγονός μου ξεκίνησε, ούτε τίποτα», είπε η μητέρα του 53χρονου στο Live News.

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Πάτρας: Ολόκληρη η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της 34χρονης για την Τζωρτζίνα – «Εδειχνε σε όλους ότι ήταν πολύ καλή μητέρα»

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα και ...