ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαφάρι για κλεμμένα μέταλλα

Στόχος της τοπικής Αστυνομίας οι εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων όπου οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα υλικά που έχουν προμηθευτεί και αν για το σύνολό τους υπάρχουν παραστατικά αγοράς.

552

Οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης σιδήρου και άλλων μετάλλων έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Αστυνομίας στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.

Οι εντολές για εξονυχιστικούς ελέγχους, ιδιαίτερα ύστερα από τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις κλοπές σιδηροδρομικού υλικού, είναι πλέον πάγιες και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές έπιασαν ήδη δουλειά.

Στόχος οι εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων, γνωστές σε όλους μας ως σκραπ, όπου οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα υλικά που έχουν προμηθευτεί και αν για το σύνολό τους υπάρχουν παραστατικά αγοράς.

Η βεβαιωμένη πλέον διακίνηση κλεμμένων υλικών μέσω συγκεκριμένων επιχειρήσεων, πιστοποιείται μέσω των συγκεκριμένων ελέγχων, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεταξύ άλλων το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και να ενεργοποιούνται οι σχετικές ποινικές διατάξεις.

Οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων που διαπιστώνεται πως διαθέτουν υλικά κλοπής συλλαμβάνονται και ακολουθείται πια για αυτούς η ποινική διαδικασία.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Γνωρίζουμε πολλές επιχειρήσεις που προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες κλεμμένων υλικών και δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν» λέει στην «Πολιτεία» αξιωματικός της Αστυνομίας στην Πάτρα.

ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΣΧΑΡΕΣ

Επισημαίνει ακόμη πως σε πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας σε επιχείρηση της Πάτρας όπου εντοπίστηκαν κλεμμένες σχάρες της ΔΕΥΑΠ, χρειάστηκαν τρεις αστυνομικοί προκειμένου να μεταφέρουν την κάθε μία. Συνολικά βρέθηκαν επτά κλεμμένες σχάρες και ο υπάλληλος της επιχείρησης συνελήφθη.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την 23 Μαρτίου 2023, στη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, σε επιχειρήσεις υποδοχής επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, από τους αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας, κατά τις οποίες:

Ελέγχθησαν : (17) επιχειρήσεις

Ελέγχθησαν : (76) ημεδαποί

(5) αλλοδαποί

Συνελήφθησαν : (6) άτομα

Επιπλέον από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

  • (1) παράβαση περί προστασίας περιβάλλοντος,
  • (9) παραβάσεις που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • (2) ακινητοποιήσεις για επισφαλή φόρτωση και
  • (4) φορολογικές παραβάσεις (βεβαιώθηκαν από υπαλλήλους ΔΟΥ)

Στο πλαίσιο  των αστυνομικών ελέγχων κατασχέθηκαν επίσης τα εξής:

  • (8) τόνοι σίδερο
  • (10) κιλά χαλκός
  • (6) μεταλλικά καπάκια και
  • (1) μεταλλική πόρτα

Παράλληλα, ερευνάται η προέλευση 2.500 μέτρων καλωδίου για τα οποία  δεν υπάρχουν  παραστατικά.

You may also like

elikoptero ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά – Δυο ελαφρά τραυματίες

Αναγκαστική προσγείωση έκανε ελικόπτερο σε χωράφι, βορειοανατολικά του αεροδρομίου στην Κεφαλονιά. Ο κυβερνήτης, διαπίστωσε μηχανικό πρόβλημα και προσγείωσε ...

Comments are closed.

tv ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Συνέλαβαν 3 άτομα με… 1370 πελάτες… με παράνομους αποκωδικοποιητές συνδρομητικής τηλεόρασης

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν ...