ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης – Οι θερμοκρασίες μέχρι την 1η Αυγούστου

Facebook
Twitter
Σε τροχιά σταδιακής και παράλληλα αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρνούτογλου. 

Όπως λέει σε ανάρτησή του στο Facebook, «εντονότερο αλλά και παρατεταμένο φαίνεται να είναι το κύμα ζέστης (όπου τοπικά θα έχει και τα χαρακτηριστικά καύσωνα) από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!».

«Για να υπολογίστε χοντρικά τις θερμοκρασίες στην περιοχή σας (καθώς θα υπάρξουν περιοχές όπου το μελτέμι θα “συγκρατήσει” αρκετά τον υδράργυρο συγκριτικά με άλλες περιοχές) διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες στο μετεόγραμμα, ενώ για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν αναφορές μέσα από τη σελίδα μου εδώ στο Facebook!» καταλήγει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια, το οποίο θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα.  Στην Αθήνα αναμένονται βροχές από την Παρασκευή το βράδυ.  Κολυδάς: «Προσοχή στα δυτικά και τα βόρεια» Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποίησε για δυνατή βροχόπτωση στα δυτικά και τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να περιμένει ακραία φαινόμενα.  «Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια. Η πρώτη διαταραχή θα είναι Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες», τονίζει.  Καλλιάνος: «Από Παρασκευή μεσημέρι το πιο έντονο κύμα» Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως η σημαντικότερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία θα διαρκέσει για περίπου 24 ώρες.   «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα. Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα», ανέφερε, ενώ για την υπόλοιπη χώρα τόνισε: «Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια. Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένονται σε Λήμνο, Χίο, Λέσβο,  Σάμο και Ικαρία».   Μαρουσάκης: «Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» Για «επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.  «Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβας και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία, ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια, το οποίο θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα. Στην Αθήνα αναμένονται βροχές από την Παρασκευή το βράδυ. Κολυδάς: «Προσοχή στα δυτικά και τα βόρεια» Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποίησε για δυνατή βροχόπτωση στα δυτικά και τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να περιμένει ακραία φαινόμενα. «Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια. Η πρώτη διαταραχή θα είναι Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες», τονίζει. Καλλιάνος: «Από Παρασκευή μεσημέρι το πιο έντονο κύμα» Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως η σημαντικότερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία θα διαρκέσει για περίπου 24 ώρες. «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα. Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα», ανέφερε, ενώ για την υπόλοιπη χώρα τόνισε: «Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια. Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένονται σε Λήμνο, Χίο, Λέσβο,  Σάμο και Ικαρία». Μαρουσάκης: «Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» Για «επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβας και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία, ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια».

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top