ΠΑΤΡΑ: Ποιος είναι ο δημοφιλής και πολύ αγαπητός Μαθηματικός, Σάκης Ροδίτης;

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Πολλοί τον ξέρουν στην Πάτρα αλλά όσοι δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν αναρωτιούνται από πού πηγάζει αυτή η απύθμενη αγάπη και πάνω απ’ όλα αυτός ο αστείρευτος σεβασμός στον Άνθρωπο και Εκπαιδευτικό, Σάκη Ροδίτη.

Είναι ο ιδρυτής της ομάδας «Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε» που κάνει δράσεις για ανθρωπιστικές, που φέρνει κοντά τους νέους και τις νέες «φωτίζοντας» τον νου τους με οράματα μιας καλύτερης κοινωνία; σε όλα τα επίπεδα. Στον πολιτισμό, στην τέχνη, στα γράμματα, στο περιβάλλον, όπως προσφάτως το βάψιμο τμήματος της πλατείας Τριών Ναυάρχων που μετατράπηκε σε μια υπαίθρια σκακιέρα.

Ακόμα όμως και στην Παιδεία και κυρίως στην μετάδοση της γνώσης. Είναι ο άνθρωπος που στην «Πολιτεία» πριν από μήνες μίλησε για το πώς θα ‘πρεπε να είναι η Παιδεία.

Επανέλαβε αυτά που λέει χρόνια τώρα. Και που σαν να τον άκουσαν εφαρμόζουν κράτη, όπως η Νορβηγία, η Δανία κ.α. κατακτώντας περγαμηνές όσον αφορά την καινοτομία τους και την αποτελεσματικότητα τους στην σύγχρονη εκπαίδευση των παιδιών.

Είναι ο Μαθηματικός που αγαπούν οι νέοι της πόλης μας. Ο Εκπαιδευτικός που πέρυσι τον Ιούνιο μίλησε στην «Πολιτεία» για την «Βιωματική» και «Εναλλακτική» Εκπαίδευση λέγοντας:

«Οι μαθητές δεν μαθαίνουν να διαβάζουν και να ερευνούν. Δεν μαθαίνουν Μαθηματικά. Δεν αποκτούν κριτική σκέψη. Δεν μαθαίνουν να συνεργάζονται. Είναι αποδεδειγμένο ότι από τη φύση του ο άνθρωπος μαθαίνει αυτά που τον ενδιαφέρουν, όταν έχει κίνητρο. Άρα το κίνητρο για τα παιδιά μας πρέπει να είναι η περιέργεια, το ενδιαφέρον. Όχι οι βαθμοί, οι χρηματικές αμοιβές ή αντιθέτως ο φόβος της τιμωρίας».

Και είναι αυτή ακριβώς η «Εναλλακτική Διδασκαλία» που ο ίδιος έχει εφαρμόσει στην πράξη με τις ομάδες νέων που δημιούργησε στην Πάτρα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο εξαίρετος Μαθηματικός δεν έχει συγγένεια με τον συντάκτη. Πρόκειται για απλή συνωνυμία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top