ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σάλος για την αποκάλυψη της “Πολιτείας” για τον Πατρινό που έκανε… ανάληψη Δώρων 27 υπαλλήλων του! Δείτε ποια είναι η συνέχεια…

atm2

 Το θέμα της «Πολιτείας» προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον κομμάτων της αντιπολίτευσης, άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην ΓΣΕΕ, αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον από τον Εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

«Έγραψε η ‘Πολιτεία’ αλλά δεν πειράζει, και το Πάσχα το ίδιο θα γίνει…». Αυτό, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», ήταν το σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Πατρινός επιχειρηματίας ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα την περασμένη Δευτέρα με βάση καταγγελία προερχόμενη από την ΓΣΕΕ, έκανε ανάληψη τα δώρα Χριστουγέννων 27 υπαλλήλων του, αφού προηγουμένως είχε παρακρατήσει στο λογιστήριο της εταιρείας του τις χρεωστικές τραπεζικές τους κάρτες.

Δείτε το ρεπορτάζ
Στο έντυπο:
1ο ΘΕΜΑ 2η ΕΝΘΕΤΗ

Το δημοσίευμα της Αχαϊκής Πολιτείας

 

Στο politeianews.gr: https://politeianews.gr/patrinos-pire-dora-ypallilon-gsee/

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της «Πολιτείας» προκάλεσε σάλο. Όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πανελλαδικό. Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα με το επίμαχο ρεπορτάζ έχει εδώ και μέρες φτάσει στα γραφεία της ηγεσίας κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιθυμούν να παρέμβουν επισήμως και ζητώντας την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί το αληθές της καταγγελίας και να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα.

Παράλληλα, άμεση ήταν η αντίδραση από τα κεντρικά της Επιθεώρησης Εργασίας, στην Αθήνα, απ’ όπου υπήρξε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της ΓΣΕΕ (που έδωσε στη δημοσιότητα τις προφορικές καταγγελίες εργαζομένων της εν λόγω επιχείρησης). Σκοπός της επικοινωνίας αυτής ήταν αφενός να συγκεντρωθούν περαιτέρω πληροφορίες και αφετέρου να εκφραστεί η αποφασιστική πρόθεση για αυστηρούς ελέγχους, τόσο σε ό, τι αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση παρατυπίας, όσο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. 

Την ίδια ώρα, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από κοινοποιήσεις του θέματος (μέσω της αναδημοσίευσης που έγινε από το politeianews.gr) που έδωσαν «τροφή» για καυστικά σχόλια πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, με τα οποία αποκαλύφθηκε η «έκρηξη» οργής για ένα τόσο σοβαρό συμβάν. Αλλά και σχόλια που αφορούσαν σε παρόμοιες προσωπικές καταγγελίες, περί ανεξέλεγκτων κακών συνθηκών εργασίας ή παρακρατήσεις  και υποχρέωσης επιστροφής μέρους των δώρων Χριστουγέννων, από πλευράς υπαλλήλων.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΕΝΘΕΤΗ 1

 

Παρέμβαση μέσω της «Πολιτείας» έκανε και ο Πατρινός Εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος δείχνοντας ότι «δεν πέφτει από τα σύννεφα» δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, είναι γνωστό. Το παραδέχεται το ίδιο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε δελτίο Τύπου του, στις 17 Ιανουαρίου 2023».

Που αναφέρει, ότι: «Αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων του 2022 και τις περιπτώσεις καταγγελιών μη καταβολής του, γίνεται γνωστό ότι υποβλήθηκαν 612 καταγγελίες που αφορούσαν στη μη καταβολή του σε 2.131 εργαζόμενους. Κατόπιν παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας, 232 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση και καταβλήθηκαν σε 1.186 εργαζόμενους τα οφειλόμενα ποσά (582.762 ευρώ). Σε 34 περιπτώσεις μη καταβολής κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό Δελτίου Τύπου του ΣΕΠΕ: https://www.sepe.gov.gr/dimosiefseis/deltia-typou/katavoli-dorou-christougennon-se-1186-ergazomenous-meta-apo-paremvasi-tis-epitheorisis-ergasias/?fbclid=IwAR02L9QkvEoGLPYi9TPa4UpmrEU0bsBf3TETvIRpnvVUHrwbdhjDDoy1Gfg

Ο κ. Τεμπονέρας προσθέτει: «Δυστυχώς οι τρόποι είναι πολλοί. ‘Μπράβοι’, απειλές κ.λπ.. Αλλά στην πράξη, το ΣΕΠΕ απλά δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε… βενζίνη για να μετακινηθούν δεν έχουν». Αποκαλύπτοντας ότι την απαξίωση και υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας την καταγγέλλουν ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του.

Πράγματι, σε ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου 2023 ο Σύλλογος Εργαζομένων έκανε λόγο για «πλήγμα κατά της ανεξαρτησίας της Επιθεώρησης Εργασίας» επικαλούμενος «μπαράζ καθαιρέσεων, μετακινήσεων, αλλά και διώξεων», με αποφάσεις της Διοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την καταγγελία:  https://re-union.gr/2023/01/12/ypobathmizoyn-tin-epitheorisi-ergasias/?fbclid=IwAR3Kc1f_bEOJCYJaMafca84zh9zxlZJSl5PGkNyYVGpzlPP_PZnWaHQqeO8

 

«ΚΟΝΤΑ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Karageorgopoulos

 

Θυμίζουμε ότι το θέμα αποκάλυψε μέσω της «Πολιτείας» ο εκ Πατρών Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Ο οποίος σε νεώτερη επικοινωνία μας μαζί του ενημέρωσε ότι «βρισκόμαστε πια πολύ κοντά στο να πείσουμε έστω και έναν εργαζόμενο της συγκεκριμένης επιχείρησης να προβεί σε επώνυμη καταγγελία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Με άλλα λόγια, αν ένας εργαζόμενος τολμήσει να «θυσιαστεί» μόνο τότε η πολιτεία θα πράξει τα δέοντα…

 

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 6 e1674465687451

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

186286069 4128003220592221 7457304715299550968 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | Στα «κάγκελα» οι Εποχικοί Πυροσβέστες για την μη πρόσληψη τους – Και απαρχαιωμένος εξοπλισμός, με κράνη των 3 ευρώ και άρβυλα από το 2020!

    του Αχιλλέα Ροδίτη «Αδειασμένοι» δηλώνουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες αφού ως φαίνεται περίμεναν μάταια ...