ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: “Κυκλοφορούν ημίγυμνες κόρες και εγγονές σας” [Βίντεο]

81aef6f08e1b463b9fe079167c367cf8
Αντιδράσεις προκάλεσαν όσα είπε για τις αμβλώσεις, αλλά και αυτούς που στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά.

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης Παύλος, στο κήρυγμά του διάρκειας σχεδόν μισής ώρας, ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν “κοινωνικά” οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας “παλιάνθρωπος” τις βίαζε, αλλά τώρα “κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις”, δικαιολογώντας εμμέσως τους βιαστές επειδή προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.

“Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα” υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως “άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών”.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε “εάν αυτός είναι πολιτισμός”. Επίσης ανέφερε πως “η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο”.

 

 

You may also like

Comments are closed.