ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σαουδική Αραβία: Περισσότεροι από 300.000 μη εγγεγραμμένοι προσκυνητές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα

Facebook
Twitter
MixCollage-09-Jun-2024-06-04-AM-8906

Οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Μέκκα απομάκρυναν περισσότερους από 300.000 μη εγγεγραμμένους προσκυνητές, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του ετήσιου προσκυνήματος στην ιερή για τους μουσουλμάνους πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Η διαχείριση του πλήθους σε αυτήν την τεράστια θρησκευτική συγκέντρωση έχει αποδειχθεί στο παρελθόν εξαιρετικά δύσκολη. Το 2015 χιλιάδες προσκυνητές ποδοπατήθηκαν, με αποτέλεσμα περίπου 2.300 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μεταξύ των μη εγγεγραμμένων προσκυνητών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα είναι 153.998 αλλοδαποί με τουριστική βίζα και 171.587 Σαουδάραβες που επίσης δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια για να παραστούν στο χατζ (σ.σ. όπως ονομάζεται το ετήσιο προσκύνημα).

Το χατζ, που φέτος αρχίζει στις 14 Ιουνίου, είναι ένας από τους πέντε στύλους (ή πυλώνες) του Ισλάμ και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να το κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, εφόσον μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Από το περασμένο Σάββατο, περισσότεροι από 1,3 εκατ. προσκυνητές ταξίδεψαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τις αρχές του βασιλείου.

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκονται οι ιερότεροι τόποι του Ισλάμ, η Μέκκα και η Μεδίνα. Το βασίλειο έχει έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το χατζ και τα μικρότερα προσκυνήματα (γνωστά ως ούμρα) που γίνονται σε άλλες εποχές του χρόνου.

Τα προσκυνήματα προσδίδουν επίσης κύρος στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος φέρει τον τιμητικό τίτλο του «Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών», της Μέκκας και της Μεδίνας.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top