ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σαουδική Αραβία: Τεράστιος βράχος σε σχήμα ψαριού αναδύεται από την άμμο της έρημου

Facebook
Twitter

Στη άμμο της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί αντικατοπτρισμός, όμως ο φωτογράφος Khaled Al Enazi έχει τις φωτογραφίες για να αποδείξει ότι όντως εντόπισε έναν τεράστιο βράχο σε σχήμα… ψαριού να αναδύεται από την άμμο.

Ο Al Enazi κατέγραψε εικόνες του ασυνήθιστου σχηματισμού χρησιμοποιώντας ένα drone ενώ κατέγραφε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της κομητείας Al-Ula της Σαουδικής Αραβίας, μια περιοχή γνωστή για αρχαίες κατασκευές που ανταγωνίζονται την πόλη Πέτρα της Ιορδανίας.

«Ενώ κατέγραφα την περιοχή, η θέα ενός τεράστιου βράχου εμφανίστηκε μπροστά μου, το σχήμα του θυμίζει ένα ψάρι στην καρδιά της ερήμου», είπε στο CNNi.

Ο Al Enazi λέει ότι πιθανότατα δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντά τον σχηματισμό του βράχου, αλλά πιστεύει ότι η εναέρια προοπτική τον έκανε να αντιληφθεί πρώτος το περίεργο σχήμα του.

«Το μάτι του φωτογράφου βλέπει αυτό που δεν βλέπουν οι άνθρωποι», είπε.

Ο φωτογράφος ονόμασε τον βράχο Ψάρι της Ερήμου.

Από τότε που κοινοποιήθηκαν οι εικόνες, ο Al Enazi χρειάστηκε να απογοητεύσει τους ευφάνταστους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίστηκαν ότι οι βράχοι είναι στην πραγματικότητα τα υπολείμματα ενός τεράστιου θαλάσσιου θηρίου.

«Κάποιοι ανέφεραν ότι είναι ένα πραγματικό ψάρι που απολιθώθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά αυτό δεν ισχύει», είπε. «Είναι ψαμμίτης που σχηματίζεται από πολλούς παράγοντες».

Το συγκεκριμένο βίντεο του «ψαριού της ερήμου» που κοινοποιήθηκε σε ένα tweet τον Ιούλιο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 29.000 προβολές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top