Εκτεταμένο κύμα ελέγχων για την προστασία της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης των πεζών πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στη Δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου του 2026, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν καθημερινά πόλεις όπως η Πάτρα.
Σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, από τις υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και την Άμεση Δράση σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλία και Ακαρνανία βεβαιώθηκαν συνολικά 894 παραβάσεις του ΚΟΚ.
Η κατανομή των βασικών παραβάσεων αποτυπώνει την εικόνα στους δρόμους:
- 297 κλήσεις για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους πεζών και ποδηλατοδρόμους.
- 244 παραβάσεις για στάθμευση σε εισόδους, εξόδους ή απευθείας πάνω σε πεζόδρομους.
- 166 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης και αποκλειστικές θέσεις ΑμεΑ.
- 102 κλήσεις για στάθμευση πάνω σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από αυτές.
- 70 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.
- 15 παραβάσεις για παράνομη κίνηση οχημάτων σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.
Αν και τα στοιχεία αφορούν συνολικά την περιφέρεια χωρίς διαχωρισμό ανά πόλη, η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζει ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τη διασφάλιση των ελεύθερων προσβάσεων.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


