ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σαρωτικές έρευνες για τους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη – Τα αποκαλυπτικά ευρήματα

Facebook
Twitter
Το ανθρωποκυνηγητό των αρχών για τη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη οδηγεί σε έναν 20χρονο ύποπτο, ο οποίος φέρεται να έχει περάσει στην Αλβανία.

Πρόκειται για φίλο του 23χρονου κατηγορούμενου, με τον οποίο μάλιστα ήταν συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. Οι έρευνες στους συνδέσμους των οπαδών συνεχίζονται και τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά για την παράνομη δράση των χούλιγκαν.

Οι αστυνομικοί αξιολογούν στοιχεία από οπτικό υλικό και κρίσιμες μαρτυρίες, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση για αποτυπώματα και dna σε μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Συνολικά 6 άτομα από το στενό περιβάλλον του 23χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες φέρεται ότι είχαν χαρτογραφήσει καλά την περιοχή όπου βρίσκονταν το θύμα και η παρέα του, δίπλα από το γήπεδο του Άρη στου Χαριλάου. Γνώριζαν τους δρόμους διαφυγής, πότε θα χωριστούν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν αλλά και την επικινδυνότητα του σημείου, λόγω της παρουσίας αντίπαλων οπαδών σε μαγαζιά της περιοχής.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ένας 20χρονος που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία και είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί και θα απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο οι δύο νεαροί, όσο και άλλοι δύο 20χρονοι επίσης από την Αλβανία, έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, και εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα.

Το Σάββατο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι, ως υπεύθυνοι συνδέσμων Θεσσαλονίκης στους οποίους έγιναν έρευνες και βρέθηκαν αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εστιάζει στο οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής σε καταστήματα και παρακείμενα σπίτια και στο κινητό του 23χρονου φερόμενου δράστη. Τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές, με το ένα να μπαίνει σε μονόδρομο και εξετάζονται όλα τα σενάρια για το αν υπήρξαν και άλλα αυτοκίνητα καθώς και άλλοι δράστες.

Ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε στη Βέροια την οικογένεια του Άλκη, την οποία εκπροσωπεί νομικά. Αμέσως μετά, δήλωσε ότι συνάντησε μια θαυμάσια οικογένεια που ζει το αδιανόητο. Ανέφερε ότι τους ενημέρωσε για το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ η οικογένεια ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κ. Κούγιας είπε ότι θα ζητήσει η δίκη του 23χρονου να μην γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη νωρίτερα με δηλώσεις, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλους 6 – 7 οπαδούς που εχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης αναφέροντας ότι του προσκόμισαν φωτογραφία όπου ο φερόμενος ως δολοφόνος εμφανίζεται μαζί με «αδερφικό του φίλο», όπως τον χαρακτήρισε, γιο ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», σχολίασε ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή. Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο κυβέρνησης, δικαιοσύνης και αστυνομίας μπαίνει η τυφλή οπαδική βία και η διείσδυση κακοποιών στοιχείων στον χώρο του αθλητισμού. Ήδη, εκτός από τη συμπρωτεύουσα, η αστυνομία προχώρησε σε εφόδους σε γραφεία συνδέσμων και στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν μαχαίρια, φωτοβολίδες και κοντάρια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όσοι σύνδεσμοι φιλάθλων είναι παράνομοι θα κλείσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συνδέσμους που ελέγχθησαν θα σφραγιστεί από την Αστυνομία καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε παράνομα.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι εμπλεκομένοι προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου.

Μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αξιόποινων πράξεων ξεκινά με εντολή του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου.

Μάλιστα, η έρευνα ξεκινά τη στιγμή που ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ζαχαρίας Κοκκινάκης με εγκύκλιο προς τους στους συναδέλφους του σε όλη τη χώρα απευθύνει αυστηρές συστάσεις για την άμεση αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός ζητεί την αυστηρή μεταχείριση των δραστών ενώ ανοίγοντας την βεντάλια των ερευνώμενων αδικημάτων βάζει στο «κάδρο» και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης όταν οι αξιόποινες πράξεις τελούνται από περισσότερα άτομα.

Ο εισαγγελέας, παράλληλα, δίνει έμφαση στον έλεγχο νομιμότητας των γραφείων που διατηρούν ομάδες.

Με την εγκύκλιο ζητείται όταν είναι πολλοί οι δράστες να γίνεται έρευνα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κάτι που σημαίνει ότι η ποινή θα μπορεί να φτάσει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη. Οι δράστες που έχουν διαπράξει ανάλογες πράξεις και στο παρελθόν θα αντιμετωπίζονται με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου . Η ποινή θα είναι χωρίς αναστολή και χωρίς τη δυνατότητα παροχής κοινωφελούς εργασίας. Ενώ οι δίκες τους θα προσδιορίζονται ταχύτατα, μέσα σε τριάντα ημέρες.

Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη

To ματωμένο πεζοδρόμιο στη συνοικία Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, το σημείο όπου ο 19χρονος έπεσε νεκρός, γίνεται τόπος προσκυνήματος φιλάθλων, αθλητών κι απλών περαστικών.

Στους αγώνες της σούπερ λιγκ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου Άλκη.

Η συγκίνηση για την άγρια δολοφονική επίθεση ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Στην Ιταλική Απουλία, φίλαθλοι της τοπικής ομάδας, της Λέτσε, ύψωσαν πανό στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη έξω από το «Βία ντελ Μάρε» που έγραφε: «Ο Άλκης ζει, οι οπαδοί της Λέτσε ενάντια στις λεπίδες».

Ένα μήνυμα που αφορά όλους κι όχι μόνο την ποδοσφαιρική βία, αλλά ένα μήνυμα που συνήθως γρήγορα ξεχνιέται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top