ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Μην κάνετε αυτό που κάνουμε όλοι

Facebook
Twitter

Είναι η πρώτη κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι στην περίπτωση που το κινητό μας πέσει στο νερό: Το βυθίζουμε σε ένα μπολ με ρύζι, καθώς  αυτό υποτίθεται ότι τραβά γρηγορότερα την υγρασία από το εσωτερικό του. Όμως όπως μας πληροφορεί τώρα η Apple, αυτή η αυτοσχέδια λύση μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η εταιρεία, εάν βυθίσουμε ένα iPhone στο ρύζι κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε κόκκους ή μικροσωματίδια κολλημένα στις θύρες της συσκευής.

Επίσης, άλλες λύσεις που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι –στεγνώνουμε τη θύρα με μπατονέτα ή χαρτομάντιλο και φυσάμε με σεσουάρ- απαγορεύονται και αυτές.

Οι οδηγίες της Apple εξηγούν ποιες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια εάν ένα iPhone πέσει στο νερό. Στην περίπτωση που επιχειρήσουμε να φορτίσουμε μία συσκευή και αυτή δώσει ένδειξη εντοπισμού υγρασίας, τότε πρέπει αμέσως να αποσυνδέσουμε τον φορτιστή τόσο από το κινητό όσο και από την πρίζα.

Τότε, μπορούμε να χτυπήσουμε ελαφρά το iPhone στην παλάμη του χεριού μας, με την θύρα να κοιτάζει προς τα κάτω, ώστε να φύγει η υπερβολική υγρασία.

Μετά, πρέπει να αποθηκεύσουμε το τηλέφωνο σε ένα στεγνό μέρος που αερίζεται φυσικά για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε και πάλι να το φορτίσουμε.

Εάν η ένδειξη υγρασίας επιμείνει, τότε το κινητό θα πρέπει να στεγνώσει για έως και 24 ώρες πριν να γίνει νέα προσπάθεια φόρτισης.

Εάν ακόμα και μετά από όλα αυτά δεν φορτίζει, τότε η συσκευή θα πρέπει να δοθεί για επισκευή ή αντικατάσταση.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι ένα iPhone έχει καλές πιθανότητες να επιβιώσει ακόμα και εάν βυθιστεί στο νερό. Όπως σημειώνει το Business Insider, ένα βίντεο του 2014 που υπέβαλε το iPhone 6 σε διάφορες δοκιμασίες, έδειξε ότι αυτό συνέχιζε να δουλεύει αφότου είχε πέσει στο νερό. Το iPhone 11 Pro πέρασε μια παρόμοια δοκιμασία.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top