ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σαββατοκύριακο με Καρναβαλουπόλεις σε Ρίο και Παραλία

Facebook
Twitter

Μετά την Καρναβαλούπολη στα Παλαιά Σφαγεία την περασμένη Κυριακή, ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο για τους μικρούς υπόσχεται το Καρναβάλι των Μικρών στις 26 και 27 Φεβρουαρίου με τις δυο περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις που θα πραγματοποιηθούν σε Ρίο και Παραλία Πατρών.

Η Καρναβαλούπολη, σήμα κατατεθέν του Καρναβαλιού των Μικρών, αποτελεί διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας για μικρούς και μεγάλους και στις ημέρες μας προσφέρει μια δυνατή ανάσα ψυχαγωγίας.

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και με κύριο μέλημα την υγεία συμμετεχόντων και θεατών, πηγαίνει το Καρναβάλι στην περιφέρεια στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων δράσεων.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11.00 η Καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ρίου (Ζωγράφου και Αντωνοπούλου στον Άγιο Χριστόφορο). Οι δράσεις περιλαμβάνουν την παράσταση «Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και την παράσταση «Της μουσικής τα νήματα» από το Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ των Νίκου Τόμπρου και Ελένης Παναγιώτου.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11.00 η Καρναβαλούπολη «πάει» Παραλία και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας (25ης Μαρτίου 71). Εκεί η ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos θα αναλάβει τη διασκέδαση των μικρών μεταφέροντάς τους μηνύματα ανθρωπιάς.

 

«Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos

 

Ένα διαφορετικό πλάσμα εμφανίζεται από το πουθενά και … κανένας δεν το θέλει. «Δεν είσαι σαν εμάς, είσαι κάτι άλλο, όλοι του λένε». Τα παιδιά προκαλούνται να βοηθήσουν το πλασματάκι στο πρόβλημά του και ανάλογα με τις ιδέες που δίνουν, η παράσταση κάθε φορά είναι διαφορετική.

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο της Kathryn Cave «Το κάτι άλλο» με κούκλες, τεχνικές τσίρκο, μερικά από τα μυστικά του θεάτρου του καταπιεσμένου αλλά φυσικά και τη δυνατότητα τα παιδιά να προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τον καινούριο «περίεργο» φίλο τους, Έρχονται σε επαφή άμεσα με τη διαφορετικότητα και τους δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν τα ίδια λύσεις αλλά και να δουν αν αυτές οι λύσεις έχουν αποτέλεσμα ή όχι.

 

Συντελεστές

 

-Τέσσερις χειριστές κούκλας: Μαρία Βάρσου, Petia Petkova, Λένια Αθανασοπούλου, Χαράλαμπος Αρταβάνης

-Τρεις καλλιτέχνες τσίρκο: Νίκος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Μαρία Γεωργοπούλου

-Δύο μουσικοί: Θανάσης Κανελλάκης, Θανάσης Μεγρέμης

-Σκηνογράφος: Eno Shkodrani

 

 

«Της μουσικής τα νήματα» από το Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

 

Πρόκειται  για μια απρόβλεπτη συναυλία  με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών  και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασικούς βιολιστές ,   ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος «The Strings» , ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες, το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι  παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’ όλες τις ηλικίες.

 

Σύλληψη-σκηνοθεσία, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας

Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Νίκος Τόμπρος

Ελένη Παναγιώτου

 

Κατά τη διάρκεια των Καρναβαλουπόλεων θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναφέρει η ΚΕΔΗΠ Πατρινό Κσρναβάλι

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top