ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο για να περιοριστούν οι δικαιούχοι των 534 ευρώ

kentro plateia georgiou
Το οικονομικό επιτελείο του κράτους φαίνεται πως επεξεργάζεται ακόμη μεγαλύτερη στόχευση του μέτρου για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο και τη χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ, με στόχο να ισχύουν μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η σκέψη είναι από τον Απρίλιο να περιοριστεί η περίμετρος της διευρυμένης λίστας των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων, που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο για τις αναστολές συμβάσεων.

Πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και του lockdown κατά το επόμενο διάστημα. Διακηρυγμένος στόχος είναι, άλλωστε, τα μέτρα στήριξης σταδιακά να αποκτήσουν καλύτερη στόχευση, καθώς οι δημοσιονομικές αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού στενεύουν.

Οι κόφτες που έχουν ενσωματωθεί στις αναστολές συμβάσεων:

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο έχουν ενσωματωθεί στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων, που είναι από τα πλέον δαπανηρά μέτρα στήριξης από την αρχή της πανδημίας, δύο απανωτοί κόφτες:

  1. Προαναγγελία των αναστολών και εντατικοποίηση των ελέγχων από τον Φεβρουάριο για την «σύλληψη» των ψευδεπίγραφων αναστολών συμβάσεων (εργοδότες απασχολούσαν κανονικά εργαζόμενους και τους δήλωναν εκ των υστέρων σε αναστολή).
  2. Κόφτης από τον Μάρτιο για τις παλαιές επιχειρήσεις που εμφάνισαν αύξηση τζίρου το 2020 εν μέσω πανδημίας και ενώ δεν είχαν στο μεταξύ ανοίξει υποκαταστήματα.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.