ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχεδόν έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

pasok trikoupi 2 1024x550 1

Μπορεί επισήμως το ΠΑΣΟΚ να έχει προγραμματίσει τις ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα για το δεκαήμερο από 10 έως 20 Ιανουαρίου του νέου έτους, ωστόσο, ήδη οι ειδικές φόρμες ελήφθησαν από τους υποψήφιους βουλευτές, προκειμένου να συμπληρωθούν.

Στην Ηλεία τα πρόσωπα που έλαβαν την ειδική φόρμα είναι πέντε (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι πλέον υπολογίζονται ως τα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές. Αυτά είναι: ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο πολιτευτής του κόμματος και ακτινολόγος Αριστομένης Χρόνης, ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Μισέλ Αμπού Χάντμπα, ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας Κώστας Τσεριώνης και από γυναίκες μόνο η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη. Αυτό σημαίνει ότι εκτός ψηφοδελτίου μένουν σε αυτό το δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης από τα πρόσωπα που είχαν καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος, ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος, ο Δικηγόρος Πύργου Γιώργος Φωτόπουλος και ο πρώτος σε σταυρούς του «Ποταμιού» το 2015 από την περιοχή των Κρεστένων Νικόλαος Κανελλόπουλος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αν και δεν είχε καταθέσει αίτηση αξιολόγησης υποψηφιότητας, κατά τη διαδικασία της Επιτροπής Ψηφοδελτίων τους προηγούμενους μήνες, φάνταζε ως ένα από τα φαβορί για θέση στο ψηφοδέλτιο Ηλείας. Τι περιλαμβάνει η «φόρμα» υποψήφιων βουλευτών Η φόρμα έφτασε στα χέρια των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προς υπογραφή και επιστροφή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ουσιαστικά η εν λόγω φόρμα είναι το απαραίτητο βήμα έτσι ώστε αυτοί που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα, να μπορέσουν να «νομιμοποιήσουν» την υποψηφιότητά τους και να ξεκινήσει ο προεκλογικός τους αγώνας. Τα ειδικά πεδία που περιλαμβάνει θα υπογραφούν τόσο από την Χαριλάου Τρικούπη όσο και από τον Υποψήφιο ή την Υποψήφια και έτσι θα διασφαλίζεται τόσο ο ίδιος, όσο και το ΠΑΣΟΚ ότι η υποψηφιότητά του είναι οριστική. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της εν λόγω επιστολής σε μορφή «συμφωνητικού» για να μπορεί να τρέξει την υποψηφιότητά του ο καθένας με νόμιμο και ασφαλή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που με αυτό τον τρόπο, που πριν φύγει το 2022 εξασφαλίζει ένα πλέγμα ασφάλειας σε όλους τους υποψηφίους του.

You may also like

Comments are closed.