Σχολεία: Τι μέλλει γενέσθαι για σχολικό έτος και πανελλαδικές

Facebook
Twitter
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να μπορέσει να καλυφθεί η ύλη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Ιδιαίτερη μέριμνα για τις Πανελλήνιες.

Η πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου βρίσκεται μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας. Η τηλεκπαίδευση προχωρά, ωστόσο είναι σαφές και ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση.

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα ανακοινωθούν, όπως και πέρυσι μάλλον, αργότερα μέσα στο σχολικό έτος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών.

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, έχει ήδη ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης, προκειμένου να στηριχθούν οι υποψήφιοι που δοκιμάζονται διπλά εξαιτίας του κορονοϊού. Η πιθανή ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η 15η Ιουνίου.

Τυχόν τροποποιήσεις προβλέπονται και για τις προαγωγικές εξετάσεις, είτε με παράταση του έτους είτε με περικοπή της ύλης, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να προσαρμοστεί προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top