ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μυρσίνη: «Υγειονομική βόμβα» η δομή φιλοξενίας προσφύγων – Αυστηρό lockdown

Facebook
Twitter
Σε κατάσταση αυστηρού lockdown θα βρίσκεται για τις επόμενες 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας προσφύγων, αφού από την Τετάρτη μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν εκεί προσωρινά, άλλοι 182 πρόσφυγες, ενώ ήδη διέμεναν στη δομή 94.

Την Τετάρτη, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφθασαν στη Δομή 5 λεωφορεία, συνοδευόμενα από 8 περιπολικά. Τα λεωφορεία μετέφεραν τους 182 πρόσφυγες, τους οποίους αποβίβασαν Λιμενικοί στην Καλαμάτα από το πλοιάριό τους που είχε υποστεί βλάβη, ενώ έπλεε στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Πρόκειται για 40 Σύριους που ίσως μείνουν και μετά τη λήξη της καραντίνας στη Δομή, 2 Ιρανούς, έναν Ιρακινό, έναν Μπαγκλαντεσιανό και οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί.

Μεταξύ των 182, βρίσκονται 48 ανήλικοι από 11 έως και 17 ετών, όλοι ασυνόδευτοι. Ανάμεσα στους 182, υπάρχουν μόνο 8 γυναίκες.

Όλοι πέρασαν από rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ ήδη είχαν βρεθεί 13 θετικοί, οι οποίοι απομονώθηκαν εξ αρχής σε ειδικό χώρο της δομής.

Εν τω μεταξύ, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δομή φιλοξενίας, να μετατραπεί σε βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα. 

Καθημερινά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργούνται έλεγχοι covid test, ενώ με το πέρας της καραντίνας θα ξεκινήσει από την ΕΛ.ΑΣ η διαδικασία καταγραφής-ταυτοποίησης, για το μέλλον των 184, δηλαδή απέλαση ή χορήγηση ασύλου.

Πάντως σύμφωνα με τον διοικητή της Δομής κ. Ναμπίλ Μοράντ, «μετά την καραντίνα που θα τηρηθεί με απόλυτη αυστηρότητα, μάλλον θα απελαθούν σχεδόν όλοι».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top