ΣΕ… ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ: Μπλοκάρουν λογαριασμούς… μέσω Viber

Facebook
Twitter
 «Δεν ξέρω πώς, αλλά μας μπλόκαραν το iban από το viber», έγραψε η απεγνωσμένη αναγνώστρια της «Πολιτείας», περιγράφοντας άλλη μία περίπτωση απάτης πολιτών αλλά και προσπαθώντας να ενημερώσει για να μην πέσουν κι άλλοι θύματα των επιτήδειων, αφού, όπως συμπλήρωσε: «Στέλνουν μηνύματα και σε όσους έχουμε επαφές».

 

Πρόκειται για μία εντελώς καινούργια μέθοδο εξαπάτησης που χρησιμοποιούν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις εφαρμογές επικοινωνίας μέσω κινητού και μπλοκάροντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους. Το Viber είναι μία τέτοια εφαρμογή.

Φαίνεται δε, ότι στην Πάτρα είναι ουκ ολίγες οι περιπτώσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες και έχουν ήδη καταγγελθεί επισήμως στις αστυνομικές Αρχές. Που από την πλευρά τους προσπαθούν σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να «ξεδιπλώσουν» το «κουβάρι» και να φθάσουν στα ίχνη των απατεώνων. Πράγμα που μέχρι στιγμής, όμως, αποδεικνύεται «άπιαστο όνειρο».

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ «ΜΠΛΟΚ»

Πρώτα τους έστειλαν τον κωδικό μέσω viber που υποτίθεται έστειλε η τράπεζά τους, για να μπορούν να κάνουν χρήση του e-banking και μέσω viber.

Με το που πάτησε το θύμα για να δει τι ακριβώς είναι, είχε ήδη μπλοκάρει ο λογαριασμός του στην τράπεζα!

«Μας ζητήθηκαν νέοι κωδικοί για να μπω στον λογαριασμό μου και αναστατώθηκα. Πήγα στην Τράπεζα και συνειδητοποίησα ότι είχαν χακάρει τον λογαριασμό. Βέβαια ευτυχώς δεν είχαν προλάβει να πάρουν χρήματα. Αλλά πόσοι σαν κι εμένα πήγαν στην τράπεζα;», λέει η αναγνώστρια.

2ο θεμα) ΑΠΑΤΗ VIBER (2) (1)

2ο θεμα) ΑΠΑΤΗ VIBER (1) (2)

ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ… «ΔΑΝΕΙΑ»!

Το ίδιο συνέβη και σε 23χρονη Πατρινή, επίσης παραλίγο θύμα απάτης μέσω viber. Στη δική της περίπτωση μάλιστα, οι επιτήδειοι, που εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της… τράπεζάς της, της έστειλαν εφαρμογή για λήψη δανείου σε περίπτωση που το χρειαζόταν.

«Πάτησα τον σύνδεσμο όχι τόσο γιατί πείστηκα, όσο γιατί μου κίνησε την περιέργεια να δω τι ακριβώς είναι. Θεώρησα πως η τράπεζα μου στέλνει ενημέρωση για κατηγορίες δανείων κι ήθελα απλά να λάβω γνώση», λέει η νεαρή. Όμως πατώντας τον σύνδεσμο, μπλόκαρε ο λογαριασμός της.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top