ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε αποκλεισμούς δρομέων και ενίσχυση των μπλόκων προχωρούν οι αγρότες – Δευτέρα ή Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

trakter

Οι αγρότες παρέμειναν και σήμερα στα μπλόκα τους, τα οποία μάλιστα ενίσχυσαν ενώ δεν έχουν αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο καθόδου τους στην Αθήνα με τρακτέρ.

Με μηχανοκίνητες πορείες, ενίσχυση μπλόκων και ολιγόωρους αποκλεισμούς δρόμων, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και ετοιμάζονται για την κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν με τον Πρωθυπουργό.

«Ξέρετε ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο ουσιαστικής συνεργασίας. Πιστεύω ότι δυο φορές το χρόνο πρέπει να βρισκόμαστε»«, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για 7η μέρα στους δρόμους οι αγρότες της Αιγιάλειας

Όπως και χθες, οι αγρότες της Αιγιάλειας κατευθύνονται στην Ολυμπία Οδό με σκοπό να κλείσουν το δρόμο. Παρά τις δυνάμεις της αστυνομίας υπήρξε συνεννόηση και προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου ώστε να αποφευχθούν οι χθεσινές εντάσεις.

Μάλιστα, την Παρασκευή το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πομπή με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τον Σελινούντα στην πόλη του Αιγίου.

Τα αιτήματα των αγροτών

Το βράδυ της Τετάρτης οι αγρότες απέστειλαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του πρωθυπουργού, με το οποίο ζητούν:

-Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου

-Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα

-Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο 100% της χαμένης παραγωγής

Έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις»

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής

-Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας, με το βλέμμα στραμμένο στην πολύπαθη Θεσσαλία.

«Ελήφθη αυτή η επιστολή. Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί το ραντεβού Μητσοτάκη – αγροτών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η συνάντηση μεταξύ των αγροτών και του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα απόγευμα προς βράδυ ή την Τρίτη καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βελιγράδι και αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα.

Κρατάνε μικρό καλάθι οι αγρότες και παραμένουν στα μπλόκα

Οι αγρότες κρατούν «μικρό καλάθι» και όπως υποστηρίζουν στα μπλόκα, επιθυμούν λύσεις, για να αποτραπεί και η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Το μεσημέρι, έμποροι της Καρδίτσας ενώθηκαν με τους αγρότες και πραγματοποίησαν πορεία στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ την Παρασκευή θα οριστούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που θα βρεθούν στο Μαξίμου.

Στις 5 το απόγευμα οι αγρότες της Λάρισας έκλεισαν και πάλι την εθνική οδό στο ύψος του Πλατύκαμπου ενώ στη Χαλκίδα, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες της Εύβοιας πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας.

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που πραγματοποιεί περιοδεία σε αγροτικά μπλόκα και βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ανθήλη, κατά το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στην Πιερία, με 50 τρακτέρ ενισχύθηκε το μπλόκο του Νησελίου που στήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα να εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνουν, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες στα Μάλγαρα έκλεισαν για δεύτερη μέρα την εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης παρά την  επικείμενη συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη. Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα και η Αθηνών – Πατρών ενώ πρόκειται να αποκλείσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

You may also like

Comments are closed.