ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε απολογία επειδή… «φωνάζει» για τον αμίαντο!

ΕΛΤΑ 1

Του Αχιλλέα Ροδίτη

«Η ουσία είναι ότι: η ισοπέδωση των ειδικοτήτων, η άποψη ότι όλοι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, έχει δραματικές συνέπειες», ήταν το πρώτο σχόλιο της Αθηνάς Σουγλέρη (ένθετη φωτογραφία). Της πατρινής Μηχανικού που είχε επί 12 ολόκληρα χρόνια οριστεί ως υπεύθυνη του κτηρίου των ΕΛ.ΤΑ. στην Πάτρα και «πλήρωσε» με καταγγελία της σύμβασης της, τον αγώνα της να προστατέψει τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΤΑ. της Πάτρας, από τον αμίαντο, που υπάρχει στο κτίριο!

Την καταγγελία έκανε  ο Γενικός Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΤΑ λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του. Καλεί σε ακρόαση την Αθηνά Σουγλέρη για καταγγελία της σύμβασης εργασίας της 29.11.2021, παραμονές της δίκης αναίρεσης του Αρείου Πάγου 1.12.2021.  Η Αθηνά Σουγλέρη είναι η Διπλ. Πολ/κός Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος – εικαστικός που προσλήφθηκε το 2005 στα ΕΛΤΑ και της ανατέθηκε το 2009 το θέμα του αμιάντου του κεντρικού κτιρίου των ΕΛ.ΤΑ. στην Πάτρα, μετά την 1η σχετική επερώτηση στη Βουλή, ενώ μετακινήθηκε από Δ/ντες συμβούλους για τη συντήρηση αυτού.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 08 11 21 018

Προσφάτως μάλιστα η κ. Σουγλέρη έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Πολιτεία» για το συγκεκριμένο θέμα, (ένθετη φωτογραφία το δημοσίευμα μας), διηγούμενη την ιστορία της προσπάθειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ύπαρξης αμιάντου στο εν λόγω κτήριο της οδού Μαιζώνος και Ζαΐμη. Ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε δημοσίως, για άλλη μία φορά, το γεγονός ότι εν αγνοία της και στη διάρκεια της άδειας κυήσεως που είχε λάβει η ίδια επιχειρήθηκε η κακήν κακώς κάλυψη του αμιάντου με πλάκες, αλλά με τρόπο που εντείνει περισσότερο την ανησυχία.

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ 

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ… ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ως… απάντηση, η κ. Σουγλέρη έλαβε προ ημερών το εξώδικο παύσης της πειθαρχικής δίωξης που της έχει προ ετών γίνει και κλήσης της σε απολογία, με κυρίαρχο θέμα την καταγγελία της σύμβασης της.

Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου η πατρινή Μηχανικός έλαβε «εμπιστευτικό» έγγραφο (ένθετη φωτογραφία) στο οποίο μεταξύ άλλων  αναφέρεται:

«Με την ανωτέρω περιγραφείσα αντιυπερσιακή και παγιωμένη συμπεριφορά σας, προκαλέσατε σοβαρή ηθική βλάβη στην Εταιρία αλλά και παράλληλα επιδείξατε (και συνεχίζετε να επιδεικνύετε) ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο της Εταιρίας συμπεριφορά που διασαλεύει σοβαρά την ομαλή λειτουργία της ως άνω Περιφερειακής Δ/νσης, προβαίνοντας σε συνεχή, ιδιαζόντως βαρεία και από πρόθεση, ουσιώδη παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων σας (υπηρεσιακών καθηκόντων) ως ανωτέρω περιγράφεται».

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Εξ αφορμής αυτού, η κ. Σουγλέρη απαντά στην «Πολιτεία»:

«Δεν μπορεί να ανατίθενται έργα σε μη ειδικούς, να μην επιβλέπονται από ειδικούς, να μη γίνονται μελέτες, να μην εφαρμόζονται οι νόμοι, να εθελοτυφλεί η δικαιοσύνη, οι αρμόδιοι φορείς, γιατί ζούμε στο σίγουρο απόλυτο χάος εις βάρος της ύπαρξής μας. Η αντιμετώπιση  να βάζουμε στην ‘πυρά’ το… καλό και… αγαθό, να απολύουμε αυτόν που εντοπίζει το πρόβλημα  και να μην εξαλείφουμε το ίδιο το πρόβλημα, είναι επιδερμική αντιμετώπιση που υποθάλπει σκοπιμότητες».

Επίσης, η κ. Σουγλέρη σημειώνει:

«Δεν μπορεί τον ειδικό που έχει προσληφθεί με Νόμο του κράτους για να διαφυλάξει το Δημόσιο Συμφέρον, αυθαίρετα, χωρίς σύμφωνη γνώμη του, να τον παρεμποδίζουμε στην εκτέλεση των τεχνικών έργων του και να τον κάνουμε ‘μη ειδικό’».

Επί της ουσίας του θέματος που έχει προκύψει, η Μηχανικός υπογραμμίζει ότι:

«Ενώ μπορούσαν, όπως τόσα χρόνια, να με αφήσουν στην οργανική μου θέση στην Αθήνα και να έχω έδρα εδώ, αφού υπάρχει αναγκαιότητα έργων, προτίμησαν αυθαίρετα να με παύσουν από Μηχανικό και να με βάλουν σε άλλη, μη ειδική, διοικητική θέση. Ενώ η δικαστική απόφαση τους λέει ότι ‘πρέπει να εκτελώ τεχνικά έργα’, την αγνοούν και έτσι εκτέλεσαν λάθος τεχνικό έργο αφού δεν ήθελαν να το μελετήσει και να το επιβλέψει ειδικός».

ΕΓΓΡΑΦΟ

You may also like

Comments are closed.