ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε άσκηση του ΝΑΤΟ η φρεγάτα Λήμνος

fregata limnos

Η φρεγάτα “Λήμνος” η οποία συμμετείχε στο γνωστό επεισόδιο της “επακούμβησης” όπου και προξένησε ζημιές στην τουρκική “Kεμάλ Ρέις” βρίσκεται στην Τουρκία στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής άσκησης Dynamic Mariner 22. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή της μεγάλης ναυτικής άσκησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία Dynamic Mariner που πραγματοποιείται στην Τουρκία. Η άσκηση άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου και λαμβάνει χώρα στη ναυτική βάση Ακσάζ.

Στην άσκηση συμμετέχουν 12 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ με 50 μονάδες επιφανείας, 5 υποβρύχια, 5 εναέριες μονάδες και προσωπικό 1500 ατόμων. Στην άσκηση συμμετέχει και η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. Το ΝΑΤΟ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τη φρεγάτα Λήμνος η οποία συμμετέχει στην άσκηση.

Σε ανάρτηση του το ΝΑΤΟ αναφέρει πως η ναυτική βάση Ακσάζ υποδέχθηκε τα Ελληνικά, Αμερικανικά και Τουρκικά συμμαχικά σκάφη όπου στην άσκηση επέδειξαν συνοχή και αποτρεπτικές ικανότητες.

You may also like

Comments are closed.