ΚΟΣΜΟΣ

Σε μπελάδες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – H Meta κατηγορείται ότι συλλέγει κρυφά τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών της

Mark Zuckerberg

Το αφεντικό της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο αγωγής στο Τέξας, η οποία κατηγορεί τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών της.

Εφετείο της πολιτείας του Τέξας επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που απαιτούσε από τον Ζούκερμπεργκ να καταθέσει στην υπόθεση. Η αγωγή, που κατατέθηκε αρχικά το 2022, κατηγορούσε τη Meta ότι «συλλέγει κρυφά» βιομετρικά δεδομένα από τους χρήστες της κατά παράβαση της πολιτειακής νομοθεσίας.

Η Meta δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Η αγωγή κατά της Meta

Η αγωγή του Τέξας ισχυριζόταν ότι η Meta συγκέντρωσε τα βιομετρικά δεδομένα από φωτογραφίες και βίντεο που ανέβαζαν οι χρήστεςμοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλους και στη συνέχεια «απέτυχε να καταστρέψει τα συλλεχθέντα αναγνωριστικά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Το Τέξας φέρεται να ζητά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αστικές κυρώσεις – με πρόστιμα έως και 25.000 δολάρια για κάθε παραβίαση της ισχύουσας πολιτειακής νομοθεσίας. Η Meta χαρακτήρισε την αγωγή ως «αβάσιμη».

Τον Νοέμβριο του 2021, η μητρική εταιρεία του Facebook δήλωσε ότι θα κλείσει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και προχώρησε στη διαγραφή των σχετικών δεδομένων για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

You may also like

28390636 ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Απελπιστική κατάσταση, λένε οι ΗΠΑ μετά τους 112 νεκρούς στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ απαντά: Εμείς δεν σκοτώσαμε πάνω από δέκα

Την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για την τραγωδία με 112 νεκρούς μέσα στην πόλη της Γάζας, ο πρόεδρος ...

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ