ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Σε διαρκή επαγρύπνηση η Αστυνομία – Φρένο στις διαδικτυακές διαρροές

Facebook
Twitter
Στις σκάλες της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το “απόλυτο χάος”

O απόλυτος συνωστισμός επικρατεί κάθε βράδυ στις Σκάλες της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα και στην περιοχή του Κάστρου, αφού θεωρούνται πλέον τα πιο συχνά σημεία συνάντησης της νεολαίας. Με κλειστά τα καταστήματα εστίασης, επιλέγουν τα συγκεκριμένα σημεία ως εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Τα περιπολικά κάνουν την εμφάνισή τους κάθε βράδυ, οι συγκεντρωμένοι συμμορφώνονται στους ελέγχους και στις υποδείξεις των αστυνομικών και αποχωρούν, μέχρι το επόμενο απόγευμα.

Και ενώ η αστυνομία προχωράει σχεδόν κάθε βράδυ στην απομάκρυνση των νεαρών από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου την ίδια ώρα, τα Υψηλά Αλώνια “βουλιάζουν” από κόσμο που συγκεντρώνεται γύρω από το Ηλιακό Ρολόι και τις παρακείμενες καφετέριες για ένα ποτό take away.

Στις εκκλήσεις των πολιτών για πιο εντατικούς ελέγχους, η Αστυνομία απαντάει με συνεχείς περιπολίες σε όλο τον κεντρικό ιστό της πόλης και ειδικά, όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα συνάθροισης.

Τον τελευταίο καιρό βέβαια, έχουν δημιουργηθεί διαδικτυακές σελίδες και ομάδες, με πάνω από 40 χιλιάδες μέλη, που ενημερώνουν για τη θέση των αστυνομικών δυνάμεων και την αποφυγή διέλευσης από συγκεκριμένα σημεία.

skales2

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Σπύρος Σορβατζιώτης, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο Γραφείο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Πατρών, κατά των υπεύθυνων διαχειριστών και χρηστών των διαδικτυακών αυτών ομάδων. Πρωταρχικός στόχος της μήνυσης, να σταματήσουν οι διαρροές που αφορούν στην ενημέρωση των πολιτών, για το πού γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.

Η έρευνα μετά τη διαβίβαση της μήνυσης σε κεντρικό επίπεδο, διεξάγεται πλέον από τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top