ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε «δόσεις» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Facebook
Twitter
Σε συνθήκες ερήμωσης οδηγήθηκε η πρωτεύουσα λόγω της πρωτοφανούς, για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Ολες οι πύλες εξόδου ήταν ασφυκτικά γεμάτες με την κορύφωση του κύματος αναχώρησης να παρατηρείται τη Μεγάλη Παρασκευή. Βέβαια το, προφανώς μεγάλο, κύμα επιστροφής, εκτιμάται ότι θα… απλωθεί σε βάθος χρόνου λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς. Με βάση τους υπολογισμούς, περίπου 350.000 οχήματα αποχώρησαν από την Αττική τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων καταγράφηκε τη Δευτέρα, οπότε σημειώθηκε έντονη κίνηση και στις δύο εισόδους της πόλης τόσο από τα βόρεια της χώρας όσο και από την Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα του Πάσχα από τα διόδια Ελευσίνας πέρασαν 67.000 οχήματα, καταγράφοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το 2018, ενώ έως χθες το απόγευμα είχαν επιστρέψει 47.000 οχήματα, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το 2018. Σημειώνεται ότι στα διόδια η σύγκριση δεν γίνεται με το 2019, διότι είχε μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, οπότε δεν είναι συγκρίσιμα τα στοιχεία της Δευτέρας του Πάσχα. Από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν τη Δευτέρα με κατεύθυνση την Αθήνα συνολικά 54.788 οχήματα και 16.053 οχήματα προς τη Λαμία. Εως χθες το απόγευμα (5 μ.μ.) είχαν περάσει από τα διόδια Αφιδνών 31.409 οχήματα προς την Αθήνα και 15.370 προς τη Λαμία. Παράλληλα, οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναχώρησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα με 100% πληρότητα. Ως προς την επιστροφή, τη Δευτέρα του Πάσχα κινήθηκαν με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνολικά 6.235 επιβάτες, με την πλειονότητα αυτών (5.597 επιβάτες) στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και τους υπόλοιπους 638 να αφορούν τον άξονα Αθήνα – Καλαμπάκα.

Την τιμητική τους είχαν και τα ΚΤΕΛ –αρκετοί φαίνεται να τα προτίμησαν για να αποφύγουν το κόστος της βενζίνης εάν έπαιρναν το Ι.Χ.–, τα οποία κατά την αναχώρηση των εκδρομέων κατέγραψαν αύξηση της κίνησης κατά 35% σε σχέση με το 2019. Συνολικά υπολογίζεται ότι η επιστροφή μετράει περίπου 25% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με τα ειωθότα, με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο να εκτιμά ότι οι εκδρομείς θα επιστρέψουν μετά την Πρωτομαγιά. Χθες και προχθές τα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν βάσει κανονικού προγράμματος, χωρίς να απαιτηθεί η προσθήκη νέων λεωφορείων, παρά την αυξημένη πληρότητα επιβατών. Μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο, στους κοντινούς προορισμούς, με την Πελοπόννησο να φαίνεται ότι είχε την τιμητική της.

Η κορύφωση της πτητικής δραστηριότητας του Πάσχα παρατηρήθηκε χθες, με τις αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να ανέρχονται σε 140 και τις αναχωρήσεις να αγγίζουν τις 131. Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Παρασκευή καταγράφηκαν 130 αφίξεις και 136 αναχωρήσεις, ενώ στο μεσοδιάστημα η πτητική δραστηριότητα ήταν ελαφρώς περιορισμένη σε σχέση με την κορύφωση που παρατηρήθηκε χθες. Τη Δευτέρα του Πάσχα οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί ήταν 107 αφίξεις και 110 οι αναχωρήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top