ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία – Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Facebook
Twitter
Επανεκκίνησαν και βρίσκοντια σε εξέλιξη  οι συνομιλίες Ουκρανίας και Ρωσίας, έπειτα απο τη χθεσινή «διακοπή για τεχνικούς λόγους», σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στην ουκρανική έκδοση της Pravda, το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας Ντέιβιντ Αραχαμία.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας Μιχάιλο Ποντόλιακ «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Επανεκκίνησαν οι διαβουλεύσεις. Μας αποασχολούν γενικά ρυθμιστικά θέματα, κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας…».

Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο τέταρτος γύρος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ξεκίνησε τη Δευτέρα και μετά από επτά ώρες εργασίας οι συμμετέχοντες έκαναν «ένα τεχνικό διάλειμμα». «Οι διαπραγματεύσεις είναι ήδη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Αραχαμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξέι Μεσκόφ «το ζήτημα της αλλαγής του καθεστώτος στην Ουκρανία δεν έχει τεθεί καν στις συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας». 

Νωρίτερα για ενδεχόμενο συμφωνίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία, έκανε λόγο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως είπε, σύμφωνα με τον Guardian την Τρίτη ο Oleksiy Arestovych, ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ή σε νέα ρωσική επίθεση.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ή θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες ή οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη προσπάθεια [σε επίθεση] και μετά θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες», δήλωσε ο σύμβουλος Oleksiy Arestovych.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top