ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε γύρους οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας – Με Πούτιν και Ζελένσκι μίλησε ο Μακρόν

Facebook
Twitter
Συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με εκρήξεις να ακούγονται κάθε τόσο σε Κίεβο και Χάρκοβο. Σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στη Λευκορωσία.

Στην 5η της μέρα μπαίνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατάκτηση του Κιέβου αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι ίσως περίμενε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά απογειώθηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας προς της πρωτεύουσα της Ουκρανίας και το Χάρκοβο. Στους στόχους πιστεύεται ότι συγκαταλέγονται και η Μικολάιφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η Χερσώνα.

Η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και οι μάχες συνεχίζονται έξω από τη Μαριούπολη. Αναφορές κάνουν λόγο για ένα νεκρό στην Μαριούπολη και 15 τραυματίες.

Σήμερα (28.02.2022) πάντως το βλέμμα όλων είναι στραμμένο και προς τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Λευκορωσία.

Λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Δορυφορικές φωτογραφίες επίσης εικονίζουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, όπως ανέφερε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, τόνισε η Maxar.

Βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και συμπεριλάμβανε οχήματα με καύσιμα, εφόδια, καθώς και τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την εταιρεία.

Ωστόσο ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο του Χαρκόβου, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top