ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών στην Γαλλία

Facebook
Twitter

Νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί, βοήθεια στο σπίτι, πυροσβέστες, προσωπικό ασθενοφόρων: για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, όλοι οι επαγγελματίες της υγείας υποχρεούνται να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 πριν από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Δύο μήνες μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μια όχι αμελητέα μειοψηφία δεν έχει ακόμη εισαχθεί στο εμβολιαστικό σχήμα. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, στις 7 Σεπτεμβρίου λίγο περισσότεροι από το 88% των υγειονομικών είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας και σχεδόν το 94% των αυτοαπασχολούμενων.

Το CGT, ένα από τα κύρια συνδικάτα, το οποίο πραγματοποίησε διαμαρτυρία κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού, προειδοποίησε κατά μιας “υγειονομικής καταστροφής”, αν το προσωπικό που δεν έχει συμμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο FO-Santé ζήτησε από την κυβέρνηση “επιπλέον χρόνο” προκειμένου να λυθούν “μη διαχειρίσιμες καταστάσεις” σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου “αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κλεισίματος υπηρεσιών και κατάργησης κλινών” λόγω του ανεπαρκούς αριθμού εμβολιασμένου προσωπικού.

Ακόμη και ο πρώτος στην ιεραρχία του μεταρρυθμιστικού συνδικάτου CFDT Λοράν Μπερζέ ζήτησε την Πέμπτη “να αποφευχθεί στο μέγιστο να τιμωρηθεί κόσμος”.

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της. “Δεν θα κάνουμε πίσω”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ στα τέλη Αυγούστου, ενώ ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δεσμεύτηκε για “συστηματικούς ελέγχους”.

Η κυβέρνηση είναι συντονισμένη: “Δεν θα διστάσουμε αν πρέπει να υπάρξουν αναστολές”, δήλωσε η διευθύντρια της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας (ARS) της περιφέρειας του Παρισιού Αμελί Βερντιέ.

“Ελπίζουμε ότι αυτοί που εξακολουθούν να διστάζουν θα πειστούν από την αποφασιστικότητα που υπάρχει”, πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top