ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Σε ισχύ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Πότε και πού θα γίνονται αγορές με click away

Facebook
Twitter
Μεγάλη έξαρση της πανδημίας καταγράφεται σε πολλές περιοχές παγκοσμίως, όπως και στη χώρα μας, όπου από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της διασπορά της νόσου, που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα νέα μέτρα αφορούν όλη την Επικράτεια εμπεριέχονται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και ανοικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, θα γίνεται μόνο με αρνητικό Rapid ή μοριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Σε αντίθετη περίπτωση οι αγορές θα γίνονται με τη λογική του click away, ενώ από μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Παράλληλα, υποχρεωτικά γίνονται δύο Rapid ή μοριακά τεστ εβδομαδιαίως για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας.

Όσον αφορά τους ανήλικους από 4 έως και 17 ετών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μικτούς και αμιγείς χώρους και με self test.

Για την τήρηση των μέτρων έχουν ενεργοποιηθεί 8.000 ελεγκτές από διάφορες υπηρεσίες, που θα πραγματοποιούν εντατικότερους ελέγχους με τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σημειώνεται ότι χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με 6.909 νέα περιστατικά, εκ των οποίων πάνω από τα μισά εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψαν Σέρρες, Πέλλα, Κοζάνη, Ημαθία, Εβρος, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης είχαμε 48 θανάτους και 450 διασωληνωμένους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top