ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλοιό χιονιά ο πλανήτης – Πού καταγράφηκε χιονόπτωση ρεκόρ

xionothiella
Ακραία κακοκαιρία πλήττουν τις χώρες του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής. Στο Ιράν καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας στο ύψος του χιονιού, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να πολιορκείται από την κακοκαιρία, η οποία αφήνει πίσω της αρκετούς νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Τουρκία με έντονες χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά την Κωνσταντινούπολη όταν υπεραστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Στην ευρύτερη περιοχή έξω από την πόλη, 36 οχήματα ενεπλάκησαν σε μια τεράστια καραμπόλα με τουλάχιστον 25 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Τα στενά του Βοσπόρου έκλεισαν λόγω χαμηλός ορατότητας ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει συνέχιση της κακοκαιρίας.

chicago weather snow02

Τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων δύο δεκαετιών ζει το Ιράν. Οι βόρειες και οι δυτικές περιοχές της χώρας έχουν πνιγεί στο χιόνι και το δριμύ ψύχος έχει εκτοξεύσει την κατανάλωση φυσικού αερίου σε τέτοιο βαθμό που οι αρχές καλούν τους πολίτες να φορούν ζεστά ρούχα και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα τροφοδοσίας.

Χιονοπτώσεις σαρώνουν πολλές αμερικανικές πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα όπου ο παγετός προκάλεσε τη διολίσθηση ενός αεροπλάνου κατά την προσγείωση. Το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο και κατέληξε σε λασπωμένο χωράφι χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Στη Φινλανδία, το χιόνι συνδυάζεται με Βόρειο Σέλας δημιουργώντας παραμυθένια τοπία προς απόλαυση κάποιων τυχερών σκιέρ.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ