Σε λαϊκές συνοικίες και μέσου εμβαδού τα ακίνητα των πλειστηριασμών στην Πάτρα

Facebook
Twitter
kastro patra

Και φυσικά «τρέχουν» οι πλειστηριασμοί ακινήτων και στην Πάτρα ακόμα και καλοκαιριάτικα. Μέσα στην βδομάδα που μάς έρχεται σταχυολογούμε ενδεικτικά πλειστηριασμούς ακινήτων όπως διαμέρισμα 79 τ.μ. στην πλατεία Νόρμαν (οδός Παξών) με τιμή πρώτης προσφοράς 52.000 ευρώ.

Ή διαμέρισμα 97 τ.μ. ψηλά στην οδό Γούναρη, με τιμή πρώτης προσφοράς 69.745 ευρώ. Και φυσικά ο «χορός» συνεχίζεται.Ακόμα και για οικήματα με ιστορία στην Πάτρα, κεντρικά νεοκλασικά -όπως στην οδό Κορίνθου- όπου εκπλειστηριάζονται αυτή την εβδομάδα ποσοστά εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας (35%) με τιμές σχετικά χαμηλές.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι ανοικτές και διαθέσιμες στους πάντες μέσα από ιστότοπους που αναγγέλλουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Στην Πάτρα, για παράδειγμα, μόνο αυτό το μήνα και όπως έγραψε την περασμένη Δευτέρα η «Πολιτεία», ο αριθμός των κατοικιών που βγήκαν ή θα βγουν σε πλειστηριασμό προσεγγίζει τις 190.

Στη μεγάλη πλειονότητα τους είναι ακίνητα στις λεγόμενες «λαϊκές συνοικίες» όπως λέει και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Δηλαδή ακίνητα όχι υπερπολυτελή και με μέσο εμβαδόν (τριάρια, τεσσάρια), άρα ιδιοκτησίες λαϊκών οικογενειών που κάποτε πήραν ένα δάνειο, έπεσαν μέσα στην κρίση και στ’ απόνερα της και δεν κατάφεραν να το αποπληρώσουν.

Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι απ’ τον δημόσιο διάλογο λείπουν ή δεν ακούγονται οι άλλοτε ηχηρές φωνές αντίδρασης. Άνθρωποι κατά κανόνα βιοπαλαιστές χάνουν τη μόνη περιουσία τους και ουδείς δείχνει να συγκινείται στην Πάτρα της δήθεν αλληλεγγύης…

Από την έντυπη έκδοση

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top