ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε λίγο δεν θα έχουμε σ’ όλη την Αχαΐα, Τράπεζα ούτε για…δείγμα

trapeza
Και όπως πάει το ζήτημα, σε λίγο δεν θα υπάρχει τραπεζικό κατάστημα ούτε για…δείγμα στην Αχαΐα. Ασφαλώς, μικρό το…κακό για τους νεότερους και τους απόλυτα εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Αλλά, τι γίνεται για τους μεγαλύτερους σε ηλικία; Και, επίσης, τι γίνεται με εκείνες της τραπεζικές εργασίες που ακόμα απαιτούν φυσική παρουσία στο κατάστημα;

Η «Πολιτεία» κατέγραψε όλες τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την αναγγελία και του λουκέτου στην Eurobank της Κάτω Αχαΐας. Και θυμίζουμε ότι υπήρξαν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις απ’ τους βουλευτές Άγγελο Τσιγκρή, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου.

Η δε Eurobank δεν κλείνει μόνο το κατάστημα της Κάτω Αχαΐας αλλά και άλλα 24 καταστήματα σ’ όλη τη χώρα.

Λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό η «Πολιτεία» κατέφυγε στην αντίδραση του Συλλόγου των εργαζομένων στην Eurobank (πρόεδρος, Ανδρέας Δεληχάτζιος και γραμματέας, Παναγιώτης Μπλάνας).

Σταχυολογούμε ορισμένα σημεία:

  • Η Eurobank απομένει, πλέον, με μόλις 276 καταστήματα σ’ πόλη τη χώρα.
  • «Διαφωνούμε σε οποιαδήποτε συρρίκνωση της Τράπεζας, ιδιαίτερα δε του Δικτύου», λένε οι εργαζόμενοι.
  • Στην Ελλάδα ένα κατάστημα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι ένα κατάστημα ανά 2.890 κατοίκους.
  • Στην Ελλάδα ένας τραπεζοϋπάλληλος αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 188 κάτοικοι. Στον εν λόγω δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι στην Ελλάδα η δραστική συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των Τραπεζών δεν συνάδει με τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, σε ημιαστικές περιοχές, τα λουκέτα στα τραπεζικά καταστήματα επιδρούν αρνητικά στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Και, τέλος, δεν είναι όλοι οι πελάτες των Τραπεζών εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αυτοί, δεν αξίζουν σεβασμού;

You may also like

Comments are closed.