Φλώρινα και Αμύνταιο αναμένεται να χτυπήσει εντονότερα το κύμα κακοκαιρίας που ήδη από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, έκανε την εμφάνισή του στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη που έχει φτάσει στους αρμοδίους της Πολιτικής Προστασίας, οι συγκεκριμένες περιοχές θα δεχθούν το ισχυρότερο κομμάτι της κακοκαιρίας, ενώ ήδη ένα μπουρίνι έπληξε την Καστοριά και βροχόπτωση υπήρξε σε κομμάτι της Π.Ε. Γρεβενών. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και να είναι συνεχόμενα μέχρι τις 2-3 τα μεσάνυχτα, με τους αρμοδίους να παρακολουθούν κάθε στιγμή την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων αλλά και ιδιωτών(μισθωμένα) βρίσκονται στα σημεία κλειδιά ώστε να επέμβουν εφόσον χρειαστεί, με τις εκκλήσεις στους πολίτες να είναι συνεχείς ώστε να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να αποφεύγουν σημεία όπου θα είναι εκτεθειμένοι στα έντονα φαινόμενα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η ποσότητα νερού που θα πέσει θα είναι κατά τόπους μεγάλη, ενώ χρειάζεται προσοχή σε σποραδικά έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.
Αναλυτικά αναφέρει:
“Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου.
Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά. Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.
Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ.
Για τον λόγο αυτό έκρινα απαραίτητο να δώσω ελεύθερα τα αποτελέσματα από το μετεωρολογικό μας μοντέλο που χρησιμοποιούμε στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN – Το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για το επικίνδυνο της κατάστασης.
Ενημερωθείτε και ενημερώστε!
Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους και πολύ μεγάλη προσοχή!!!”.