ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιον Δήμο της χώρας αποφασίστηκε η επανάληψη των εκλογών

ekloges 2 1

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο Δήμος Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, καθώς με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας οι δημοτικές εκλογές θα επαναληφθούν!

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς ο συνδυασμός “Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο υποψήφιος τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κ. Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά, κρίνοντας ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου, δήμαρχος εξελέγη ξανά ο κ. Παναγιώτης Γκυρίνης από τον Α΄γύρο με ποσοστό 79,73%.

Δεν αποκλείεται πάντως, ο κ. Γκυρίνης να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

 

You may also like

Comments are closed.